(Photo by Elsa/Getty Images)

Monday Night Football: OBJ schittert in eerste zege van de Browns

Door

(Photo by Elsa/Getty Images)

De allereerste Monday Night Football wedstrijd ooit werd gespeeld tussen de Cleveland Browns en de New York Jets. Op 21 september 1970 trokken de Browns aan het langste eind. Bijna dag op dag 49 jaar later kruisten deze teams opnieuw de degens op maandagavond, ditmaal in het Metlife Stadium in New York. Het waren opnieuw de Browns die mochten vieren, surfend op de golven van de grote OBJ-show: 23-3.


SLORDIGE EERSTE HELFT


De eerste helft bracht ons geen mooie pot football. Beide teams maakten tal van foute keuzes en stapelden de penalties op, wat vooral voor een slordig eerste kwart zorgde. Terwijl de Browns nog wel twee field goals lukten, onder meer na een fantastische eenhandige vangst van Odell Beckham Jr., haalden de Jets amper twee offensieve yards in het eerste kwart. In het tweede kwart werd dan toch een touchdown gescoord. De Browns profiteerden van enkele kostelijke penalties tegen de Jets en uiteindelijk rende Nick Chubb de bal binnen na een 19 yard rush.

Nog in de eerste helft verloren de Jets opnieuw een quarterback. Back-up Trevor Siemian, die de zieke Sam Darnold verving, kwam erg slecht neer na een hit van Myles Garrett en moest de wedstrijd verlaten. Third string quarterback Luke Falk kreeg nu de zware taak om de Jets-offense tot leven te wekken.


OBJ BLIJFT DE SHOW STELEN


Dat lukte de jonge Falk echter niet, mede dankzij een uitstekende prestatie van pass rusher Myles Garrett. De nummer 1 pick uit 2017 raakte meermaals tot bij de quarterback en haalde drie sacks. Maar ook offensief ging het beter en beter lopen voor de Browns, gedragen door de playmaker Odell Beckham Junior. Nadat de Browns een turnover on downs forceerden, gooide Baker Mayfield de bal naar zijn beste receiver. Beckham zette de motor aan en sprintte weg naar een 89-yard touchdown. Ook in een ander uniform blijft OBJ de hoogtepunten in “zijn” Metlife Stadium opstapelen. Beckham eindigde de wedstrijd uiteindelijk met 161 yards en een touchdown.

Heel even leken de Jets toch nog tot leven te komen toen Darryl Roberts een bal van Baker Mayfield onderschepte. Lang duurde de wederopstanding echter niet. Uitgerekend Le’Veon Bell verloor de bal na een goeie rush en zo werd het laatste greintje hoop voor de Jets de kop ingedrukt. De wedstrijd kabbelde rustig naar zijn einde en de Browns vierden hun eerste zege op Monday Night Football sinds 2008.

Lees hier ook nog eens alles na over Sunday Night Football!

Coverfoto: Elsa/Getty Images

2 Reacties
  1. R 4 jaar ago

    Wat vinden jullie tot nu toe van Mayfield? Het komt allemaal een beetje slordig over toch?

    • Luuk Dokter 4 jaar ago

      De zogenaamde eye-test geeft inderdaad de indruk dat het nogal wat te wensen over laat. In week 2 heeft hij zich statistisch (en ook qua optreden) wel verbeterd. Zijn eerste jaar was natuurlijk ook wisselvallig, maar in het sophomore year moet dat wel wat stabiliseren. Ik zou me voor nu nog geen zorgen maken, maar als dit de nieuwe standaard wordt, is er een probleem in Cleveland.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen