NFL Power Rankings – Week 3

Door

Tennessee Titans v Cincinnati Bengals

Iedereen heeft een mening en iedereen weet het beter. Wij pretenderen het niet beter te weten dan gerenommeerde sites als NFL.com en ESPN.com, maar toch geven wij graag onze kijk op de zaken. Daarom presenteren we elke week de Sport Amerika NFL Power Rankings. Ben jij het er niet mee eens en wil jij je mening laten horen reageer dan via twitter #sportam en Facebook. Onderstaand de volgorde op dit moment volgens de bescheiden mening van uw redacteur. Tussen haakjes vind je de positie van de ranking van vorige week.

1. (2) Cincinnati Bengals (3-0): Wat een geweldige ploeg. Zelfs met een A.J. Green op halve kracht weten ze de Titans op te rollen. Play of the day is weer een TD pass van Sanu. Dit keer naar, wie anders dan, QB Andy Dalton. Wow!

2. (3) Arizona Cardinals (3-0): De Cardinals zijn enorm verbetert ten opzichte van vorig jaar. Dat was goed te zien tegen de 49-ers. Als de snelle RB Ellington nu nog eens verlost raakt van zijn voetblessure dan kunnen ze helemaal los gaan!

3. (4) Seattle Seahawks (2-1): Goede overwinning op de Broncos al ging het niet zo makkelijk als de vorige keer. Wilson liet zien dat hij als QB weer een stapje gezet heft richting elite status.

4. (1) Denver Broncos (2-1): De Broncos, en met name Peyton, zagen er veel beter uit dan tijdens de Super Bowl. In OT verliezen zal alsnog aangekomen zijn.

5. (6) Philadelphia Eagles (3-0): Lucky Eagles? of zijn ze echt goed? Alle wedstrijden achter staan en toch een 3-0 record. Dat getuigt van klasse. Zondag wordt echter andere koek tegen de Niners. Benieuwd of het dan geluk of klasse wordt.

San Diego Chargers v Buffalo Bills

6. (9) San Diego Chargers (2-1): Was de eerste wedstrijd een valse start? Het heeft er alle schijn van. Buffalo had niets in de melk te brokkelen.

7. (10) Chicago Bears (2-1): Ook met een mindere avond van Brandon Marshall is de ploeg sterk genoeg om de overwinning binnen te halen. Martellus Bennet was dit keer de gevierde man met twee TD’s.

8. (5) Carolina Panthers (2-1): Dat zag er allemaal niet goed uit tegen de Steelers. Benieuwd of ze de Ravens van zich af kunnen houden.

9. (11) New England Patriots (2-1): Slecht spelen en toch winnen. Het was wederom niet om aan te gluren. Gelukkig was daar good old Vince Wilfork om de boel te redden aangezien de aanval nog steeds out of sync is.

10. (16) Detroit Lions (2-1): Kleine upset was het wel. De winst op de Packers. De Lions lijken eindelijk de boel op orde te hebben. Mooie divisie om te volgen dit seizoen!

Tampa Bay Buccaneers v Atlanta Falcons

11. (12) Atlanta Falcons (2-1): Op alle fronten waren de Falcons beter. Niet zo moeilijk tegen de Bucs van afgelopen donderdag. Julio Jones en Devin Hester waren niet te houden. Samen het Roddy White en Harry Douglas hebben de Falcons wellicht het beste WR corps van de NFL.

12. (19) Baltimore Ravens (2-1): Zo doe je dat Cleveland! Hele wedstrijd achter de feiten aanlopen en toch winnen.

13. (14) Indianapolis Colts (1-2): Gehakt werd er gemaakt van de Jaguars. Beetje verslappen tegen het eind was het enige schoonheidsfoutje. Een sublieme Andrew Luck liet zien dat hij nog steeds een top 10 QB is.

14. (8) San Francisco 49’ers (1-2): Slechte verliezers daar in SF. Volgens Anquin Boldin was alles de schuld van de referees. Misschien moeten ze eens beter gaan spelen?!?!

15. (18) New Orleans Saints (1-2): Een potje gewonnen! Nou dat mocht ook wel een keertje. Al kwam de overwinning moeilijker tot stand dan de uitslag aangaf.

16. (7) Green Bay Packers (1-2): Zeven (7!) puntjes wisten de cheeseheads te produceren tegen de Lions. Het wordt hoog tijd dat Eddie Lacy gaat presteren. Zonder een running game is de aanval te eenzijdig en is het gemakkelijk verdedigen voor de tegenstander.

Kansas City Chiefs v Miami Dolphins

17. (22) Kansas City Chiefs (1-2): Knile Davis en Joe McKnight zorgden ervoor dat Jamaal Charles niet gemist werd. Goede overwinning op de Fins.

18. (13) Houston Texans (2-1): Wie dacht dat er een overwinning behaald zou worden op de G-men kwam van een koude kermis thuis. QB Fitzpatrick zorgde er eigenhandig voor dat zijn ploeg niet kon winnen. Als de D dan ook nog eens niet meewerkt…

19. (20) Buffalo Bills (2-1): Back to earth. Ploeg had werkelijk niets in te brengen tegen de Chargers. Sammy Watkins was onzichtbaar en die hebben ze echt nodig willen ze winnen.

20. (17) Miami Dolphins (1-2): Mike Wallace is het enige lichtpuntje in Miami momenteel. Gelukkig spelen ze in Londen zondag tegen de Raiders. Kan Europa genieten van twee toppers.

21. (27) Pittsburgh Steelers (2-1): Het verlies van drie verdedigers werpt een schaduw over de geweldige overwinning op de Panthers. Long time hero James Harrison gaat weer spelen voor ze. Hebben ze ook nodig!

22. (24) Dallas Cowboys (2-1): De overwinningen van de Cowboys zijn op laag geklasseerde ploegen (Titans en Rams) en dan nog is het shaky wat de ploeg laat zien.

23. (23) New York Jets (1-2): Als Rex nu ook al de tegenstander op scherp weet te zetten met zijn opmerkingen dan kan hij maar beter zijn mond gaan houden. Onmogelijk natuurlijk. Hij kan beter Geno Smith oppeppen met zijn woorden. Die hebben ze hard nodig!

24. (25) Washington Redskins (1-2): Mooie shoot out tegen de Eagles. Ploeg lijkt met Cousins beter te spelen en de QB weet zijn receivers makkelijk te vinden. Team is beter dan het record nu laat zien.

25. (15) Tennessee Titans (1-2): Overklast. Totaal overklast werden ze door de Bengals. De volgende tegenstander (Colts) wordt er niet makkelijker op.

Minnesota Vikings v New Orleans Saints

26. (21) Minnesota Vikings (1-2): Zagen we daar de toekomst van de Vikings?. Matt Asiata die als een dolle tekeer ging. Teddy Bridgewater die na een nerveus begin steeds meer vertrouwen kreeg. Het leverde niets op tegen de ontketende Saints, maar er is nog hoop in Minnesota. Alleen nog even de ‘switch’ omzetten.

27. (26) Cleveland Browns (1-2): Time management. Daar blonken de Browns niet in uit. Ploeg had de wedstrijd uit kunnen spelen door de running game in plaats van de passing game te spelen. Nu trokken ze aan het kortste eind.

28. (29) New York Giants (1-2):. Hoe een stelletje prutsers toch nog kunnen winnen van de Texans. Ongelofelijke blunders waren er deze wedstrijd weer te bewonderen. Dat je dan toch de wedstrijd weet te winnen is en wonder.

29. (28) St. Louis Rams (1-2): Ploeg wil blijkbaar niet winnen. 21-0 voor halverwege het tweede kwart en uiteindelijk toch nog verliezen. Het wordt een lang seizoen in St Louis.

30. (31) Jacksonville Jaguars (0-3): Blake Bortles liet zien dat hij een rookie is, maar ook dat hij veel potentie heeft. Volgende week start hij en met een hele week om je als starter voor te bereiden kan dat wel eens voor een verrassing gaan zorgen.

31. (32) Oakland Raiders (0-3): De Raiders speelden een goede pot. Waar iedereen een blow out voorspelde werd het een close game. Niet dat het iets oplevert, want verliezen blijft verliezen.

32. (30) Tampa Bay Buccaneers (0-3): Laten we het een totale off night noemen van de Bucs. Wat speelden ze slecht. De gezichten van coaches en spelers spraken boekdelen. Toch een positief puntje: dankzij Lovie Smith heeft Devin Hester het record van return TD’s van Deion Sanders. Iets met roest en oude liefde?

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen