NFL Mock Draft 1.0

Door

Notre Dame v USCGeen franchise quarterback, geen onbetwiste number one pick en amper aanvallend talent dat je uit je stoel doet vallen van verbazing. Nee, de 2013 NFL Draft is er geen voor de fijnproevers. Maar maakt dat van de aanstaande talentenbingo ook een vergetelijk evenement? Bepaald niet. De Super Bowl tussen Baltimore en San Francisco bewees dat football nog altijd gewonnen wordt ‘in de trenches’ en voor die strijd staat eind april een heel regiment uitzonderlijke frontsoldaten klaar.

Het is eind februari. De Super Bowl is nog geen maand oud. De Draft Combine is net afgelopen en de hoogmis van football in het offseason, de NFL Draft, is nog zeker 2 maanden weg. Free agency is nog niet eens begonnen en ook op trades blijft het nog wachten. En toch ligt voor u Mock Draft 1.0 van Sport Amerika. Waarom? Omdat de draft voor vele NFL fans de kurk is waarop ieders mentale toestand drijft tijdens de lange marteling van het offseason en we die kurk bij Sport Amerika graag net wat steviger en breder maken. Te beginnen met een disclaimer: geen enkele mock draft klopt, free agency en de komende twee maanden veranderen waarschijnlijk het hele spectrum en schrijver dezes heeft geen eigen ‘tape study’ gedaan naar de prospects maar vertrouwd op het oordeel van een heel peloton kenners aan de andere kant van de oceaan.

Verder: de 2013 Draft is opvallend quarterbackarm en herbergt op dit moment geen zekere superster. Wat de 2013 Draft wel te bieden heeft zijn linemen; defensive en offensive en in alle soorten en maten. Daarnaast zijn er prima linebackers, leuke wide receivers en enkele interessante defensive backs. Welke tien spelers dit jaar opvallen door extreem talent of een mooi verhaal leest u hierna, alvorens over te gaan naar het leukste gedeelte: het mock draften van de 32 NFL teams.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

nflmock

Ook leuk om te lezen