NFL 3-on-3: Halen de Nederlanders de NFL?

Door

Boldewijn Miami
De Nederlanders Geraldo Boldewijn en Ricky Tjong-A-Tjoe hebben in de voorbereiding al bij verschillende NFL-teams een kans gekregen, maar nog geen contract weten af te dwingen. Gaan we komend seizoen een Nederlander in de NFL zien?

Merlijn van Dierendonck (MvD): Spijtig om te zeggen, maar nee, dit seizoen nog niet. Geraldo en Ricky hebben talent, dat staat buiten kijf, maar ik denk dat ze toch net een stap tekort komen om goed mee te kunnen draaien in de NFL. Langzaamaan moet je je toch beginnen af te vragen of een carrière in de NFL wel is weggelegd voor de twee Nederlanders.

Michael Feith (MF): Als we al een Nederlander in de NFL gaan zien dan zal het waarschijnlijk bij een practice squad zijn en niet bij de eerste 53 man van een team. Ik zou eerder dan gaan voor de Canadian Football League (CFL) en zo jezelf in de kijker spelen bij teams op basis van resultaten. Speeltijd is nu gewoon het belangrijkste voor beide heren en dat zie ik ze niet op korte termijn in de NFL krijgen.

Klaas-Jan ter Veen (KJtV): Mijn gevoel zegt van niet, maar ik hoop het wel degelijk. Het zou een mooie boost geven aan de NFL in Nederland en SportAmerika. De concurrentie is echter moordend. Wanneer je Hard Knocks ziet realiseer je je opeens dat het serieuze business is en alleen de besten overblijven. Met name Boldewijn is al een paar keer dichtbij de top geweest. Veel journalisten van met name kleinere sites en bloggers gunden het Geraldo op basis van zijn werklust en kwaliteit, maar het kwam er niet van. Dit jaar is zijn laatste kans denk ik. Datzelfde geldt voor Ricky. Hard werken en binnen de lijntjes blijven dus.

1 Reactie
  1. Eric 6 jaar ago

    Falcons een matige draft!?!? Die hebben waarschijnlijk een van de beste drafts van de nfl gehad dit jaar.. Mocht het ze lukken om Mathis te signen maken ze zeker een goede kans om de NFC south te winnen, zeker met het programma van dit jaar..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen