Zondag spelen de Lions en de Falcons de tweede wedstrijd van dit seizoen in Londen. Voor teams een lange reis, en drie teams verliezen door de wedstrijden in Londen een thuiswedstrijd. Voegt het spelen in Londen op deze manier wat toe aan de NFL?
Chris van Dijk (CvD): De wedstrijden in Londen waren een goed initiatief om te kijken of de NFL leeft in Europa. En dat is dus zo. Alle wedstrijden zijn ook dit jaar weer uitverkocht. En dat ondanks dat de NFL nooit een topper op Wembley laat spelen. Er hebben in Londen nog nooit twee teams met een winning record tegenover elkaar gestaan. Dus de NFL in Londen is een succes. Voor de op papier thuisploegen is het wel een groot nadeel, want eigenlijk hebben zij zeven thuiswedstrijden en negen uitwedstrijden. En dit kan het verschil zijn tussen play-offs of niet. Vandaar dat ik vind dat als de NFL naar Londen wil, ze hier een team neer moeten zetten. De wedstrijden bewijzen dat dit zeker kan.
Michael Feith (MF) Om uiteindelijk de omzetdoelen als league te halen moeten ze wel internationaal uitbreiden. Persoonlijk heb ik me zeer vermaakt in de twee keer dat ik naar de wedstrijden in Londen ben geweest, en je merkt ook dat het steeds meer leeft in Londen zelf, alleen daar buiten niet. Dat het voor teams een lange reis is maakt me minder uit. Vanuit Miami is het ongeveer zes uur vliegen naar Seattle. Van Atlanta of Detroit naar London is het acht uur, en veel spelers krijgen op deze manier wel de ervaring van hun leven.
Mark Meijering (MM): Hangt er voor de Falcons helemaal vanaf of het een thuis- of uitwedstrijd is. De wedstrijd zal wel voelen als een uitwedstrijd en dus verliezen ze. De winst in deze wedstrijden is voornamelijk voor de Europese fans en de NFL. De teams worden (goed) gecompenseerd, de fans kunnen de gladiatoren eindelijk eens live zien spelen. En de NFL? Die wordt er alleen maar beter van. Dus zal het Londense avontuur nog wel even gaan duren!
Reacties