NFL 3-on-3: Laatste play-offplaatsen

Door

Atlanta Falcons v Carolina Panthers
Nog twee plaatsen zijn er te vergeven voor de play-offs. De winnaar van Carolina @ Falcons plaatst zich, en er zijn nog vier teams met een (kleine) kans op een wild card in de AFC. Welke twee ploegen halen het zondag?

Chris van Dijk (CvD): Elke keer als je denkt dat iemand de NFC South gaat winnen, gebeurt er iets onverwachts. De Falcons spelen thuis en hebben uit ook al gewonnen van de Panthers. Het logische is dus dat de Falcons zondag gaan winnen. Dus daarom zet ik mijn geld op de Panthers en Cam Newton. Zij zorgen voor een verrassing en halen de play-offs.
In de AFC hoop ik de Texans het halen, omdat de belangrijkste speler van de league in de play-offs thuishoort. Maar ik zie San Diego en Baltimore niet allebei verliezen. Dus ik ga er van uit dat we het zonder JJ Watt moeten doen en de Chargers het laatste AFC-team in de play-offs worden.

Matthias Galle (MG): Ik denk dat de Falcons het gaan halen in het onderlinge duel, vooral omdat ze thuis spelen en dat toch nog net dat tikkeltje anders is. Bovendien is Cam Newton te wisselvallig dit seizoen bij de Panthers. Als Carolina haar run offense weer op gang krijgt, zoals die de laatste weken toch vaak de hele offense droeg kunnen ze het wel spannend maken. Het wordt een wedstrijd met hoge scores denk ik.
Het andere ticket wordt volgens mij gegrepen door de San Diego Chargers en die verdienen het ook vind ik. Ik zie ze wel winnen bij de Chiefs, die afgelopen weekend toch maar een steriele partij afgeleverd hebben en volledig onmondig blijken in de passing game dit seizoen. San Diego kan toch rekenen op een behoorlijke rushing defense en heeft zelf een mooi aanvallend compartiment. Mochten de Chiefs toch de punten thuis kunnen houden, dan vrees ik voor San Diego, want dan moeten ze rekenen op een nederlaag van de Baltimore Ravens thuis tegen de Cleveland Browns. Die laatsten zitten echter met de handen in het haar over hun quarterback en zouden dus wel eens een oplawaai kunnen krijgen van Flacco en co…

Mark Meijering (MM): Vanuit de NFC South denk ik dat de Falcons het gaan halen. Hoe onwaarschijnlijk dat ook klinkt. Ik heb de blunder tegen Detroit in Londen nog op het netvlies staan en snap helemaal niets van de HC Mike Smith van de ploeg uit Atlanta. Waarom ze het halen? Ze spelen thuis.
Vanuit de AFC hoop ik op de Texans. Die hebben in de Jaguars ook de eenvoudigste tegenstander. Al zullen het de Chargers wel gaan worden. Die hebben de beste papieren, al is hun run defense niet goed en ze mogen tegen de Chiefs.

Ook leuk om te lezen