NFC overzicht: Alleen Falcons zeker van play-offs

Door

Matt Ryan

Met nog vier weken te gaan in het seizoen zijn vier teams al zeker van play-off deelname. Gisteren namen we de stand van zaken in de AFC door, vandaag bekijken we de NFC, waarin alleen de Atlanta Falcons zeker zijn van de play-offs.

Zo ziet de race in de play-offs er uit in de NFC:

Team: Record:
z-Atlanta Falcons 11-1
San Francisco 49ers 8-3-1
Green Bay Packers 8-4
New York Giants 7-5

z= Divisie gewonnen, y= Geplaatst voor play-offs

De Falcons weten al zeker dat ze de eerste play-off wedstrijd thuis spelen, aangezien ze de NFC South al binnen hebben. Met nog twee overwinningen dit seizoen is zelfs thuisvoordeel tot de SuperBowl zeker.

De 49ers hebben 1,5 wedstrijd voorsprong op de Seattle Seahawks, waar ze nog naartoe moeten. Over twee weken spelen de Niners ook nog een wedstrijd in New England. Verder staan er nog thuiswedstrijden tegen de Miami Dolphins en de Arizona Cardinals op het programma.

De Packers staan gelijk met de Chicago Bears in de divisie, maar het onderlinge resultaat zorgt er voor dat de Packers virtueel aan de leiding staan in de NFC North.

De Giants hebben een wedstrijd voorsprong op de Dallas Cowboys en de Washington Redskins. Het lijkt erop dat de NFC East weer net zo spannend gaat worden als vorig jaar.

Zo staat het er voor in de NFC Wild Card race:

Team: Record:
Chicago Bears 8-4
Seattle Seahawks 7-5
Dallas Cowboys 6-6
Tampa Bay Buccaneers 6-6
Minnesota Vikings 6-6
Washington Redskins 6-6

* De twee beste ploegen plaatsen zich voor de Wild-Card ronde en spelen dan uit

De Bears zijn in een nek-aan-nek race verwikkeld met de Green Bay Packers, die ze nog een keer ontvangen op Soldier Field.

De Seahawks hebben nog drie thuiswedstrijden voor de boeg, waaronder één tegen de 49ers. Door de overwinning op de Bears vorige week hebben de Hawks de tiebreaker in handen mochten de Bears en de Seahawks gelijk eindigen in de eindstand.

De teams die 6-6 zijn kunnen in sommige gevallen nog hopen op de titel in de divisie (Cowboys en Vikings), maar zullen zich waarschijnlijk vooral moeten richten op een plek als wild-card team.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen