Nederland verslaat Cuba in World Baseball Classic

Door

Netherlands v Cuba - World Baseball Classic Second Round Pool 1
Het Nederlandse honkbalteam heeft een hele belangrijke stap gezet richting San Francisco. In de Tokyo Dome versloeg het team van Hensley Meulens Cuba met 6-2 en is daarmee slechts één overwinning verwijderd van de finaleronde.

Jonathan Schoop (foto, midden) was de grote man bij Nederland. Hij sloeg een three-run homerun en had ook nog een RBI single, waarmee hij in totaal voor vier punten zorgde. De overige punten kwamen op naam van Curt Smith (solo-homerun) en Andrelton Simmons (RBI single).

Schoop
Niet alleen offensief, maar ook defensief was de 21-jarige belangrijk. De tweede honkman zorgde samen met Simmons voor maar liefst vijf double plays in de eerste vijf innings.

Dat hielp werper Diegomar Markwell op weg naar de overwinning. Markwell gooide zes innings, waarin hij negen honkslagen en één punt opgaf. Leon Boyd en Loek van Mil maakte het karwei vervolgens af.

Cuba
De Cubanen konden ondanks twaalf honkslagen geen vuist maken tegen Nederland. Solo-homeruns van Alfredo Despaigne en Yuliesky Gurriel waren de enige honkslagen die daadwerkelijk punten opleverden.

San Francisco
Nederland hoeft slechts één van de komende twee wedstrijden te winnen voor een ticket naar de halve finale in San Francisco. Nederland ontmoet zondag de winnaar van de wedstrijd tussen Chinese Taipei en Japan.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen