NCAABB Powerrankings: Conference play zorgt voor opschudding

Door

New Mexico State v ArizonaIedere dinsdag zet SportAmerika de beste 25 NCAA basketbalscholen op een rij. Zo wordt goed zichtbaar welke teams een goede, en welke teams een slechte week hebben gehad. En of er verbetering aanstaande is. Volg de SA Powerrankings en je weet wie top of flop gaan zijn als March Madness zich aandient.


1. (1) Arizona Wildcats (15-0) – Deze week hebben de mannen van Sean Miller eindelijk weer een serieuze test in UCLA. Benieuwd of ze deze week de beste start sinds seizoen 1931 kunnen verwezenlijken.

2. (2) Syracuse Orange (14-0) – Ze hadden het moeilijk tegen Miami. Uiteindelijk wist de Orange overwinning uit het vuur te slepen. We zullen zien hoe ze gaan presteren tegen goede tegenstanders. De non-conference tegenstanders stelden niet veel voor.

3. (3) Ohio State Buckeyes (15-0) – Wat een balans. Geweldig team. Vanavond een mooie test in en tegen Nr. 5 Michigan State.

4. (5) Wisconsin Badgers (15-0) – Mooie pot tegen de Hawkeyes. Mooie overwinning ook. De ploegen uit Big Ten gaan voor verrassingen zorgen.

5. (4) Michigan State Spartans (13-1) – Goede mix van ervaring en jeugdigheid. Ploeg leidt de NCAA in assist/game. Vanavond thuis tegen de Buckeyes. Must C TV.

6. (7) Wichita State Shockers (15-0) – Fred VanVleet scoorde 22 punten en had met zijn hoogste puntentotaal ooit een belangrijk aandeel in het behouden van de ongeslagen status van de Shockers.

7. (10) Iowa State Cyclones (13-0) – Veel scorende ploeg in een sterke conference. De echte tegenstand gaat de komende weken komen, te beginnen met Baylor.

8. (9) Baylor Bears (12-1) – Met een geweldige frontcourt (forwards en centers) is het niet zo verwonderlijk dat ze meer dat 50% van hun schoten verzilveren.

9. (12) Louisville Cardinals (13-2) – Pitino’s team heeft dit jaar twee keer verloren van ranked teams. Dat voorspelt weinig goeds voor de kampioen, donderdag a.s. tegen de Memphis Tigers.

10. (15) Florida Gators (11-2) – In Gainesville zijn de Gators nog ongeslagen. Kans bestaat dat deze status pas in februari getest gaat worden als Mizzou op bezoek komt.

11. (8) Oregon Ducks (13-1) – Eén ding hebben ze gemeen met hun football collegae. Ze scoren erg veel! Of dat genoeg zal zijn in een loaded Pac-12? Verlies tegen Colorado voorspelt weinig goeds.

12. (11) Duke Blue Devils (11-3) –Tegen het nietige Elon winnen is geen kunst voor de Blue Devils. Notre Dame was andere koek. Zeker als je beste speler, fresman sensation, Jabari Parker een off day heeft.

13. (14) Villanova Wildcats ( 13-1) – Een OT overwinning op Butler en een blow out verbloemen niet dat Nova in een matige Big East speelt.

14. (6) Oklahoma State Cowboys (12-2) – De Cowboys verliezen hun eerste wedstrijd in de Big 12. Geen goed begin van conference play als je bedenkt dat er vier ploegen uit de Big 12 in deze ranking staan.

15. (16) Kentucky Wildcats (10-3) – Speelden gek genoeg geen wedstrijd deze week. Wel lekker voor Calipari om flink te trainen met zijn jonge ploeg.

16. (20) San Diego State Aztecs (12-1) – Wat een klasse overwinning op de Jayhawks en dat nog wel in Allen Fieldhouse. Ploeg gaat voor verrassingen zorgen in Maart.

17. (18)Memphis Tigers (10-3) – Ploeg verloor van nieuwkomer in deze ranking, Cincinnati, en de volgende uitdager (Louisville) staat al te popelen om tegen ze te spelen. Het zijn spannende tijden in Memphis.

18. (17) Kansas Jayhawks (9-4) – De chemistry ontbreekt in Lawrence. Ploeg heeft genoeg talent dat als het gaat klikken ze iedereen kunnen oprollen. Vraag is niet of dat gebeurd, maar wanneer.

19. (21) Massachusetts Minutemen (12-1) – In oktober liep ik op de campus van Umass en zei men toen al dat de ploeg ver zou komen dit jaar. Niets blijkt minder waar na weer een overwinning. Afwachten hoe ze spelen tegen goede tegenstanders.

20. (22) Colorado Buffaloes (13-2) – Wederom kon er een mooie overwinning op het CV bijgeschreven worden met een overwinning op de Ducks.

21. (23) Gonzaga Bulldogs (14-2) – Al jaren volg ik Mark Few, headcoach van Gonzaga, en bewonder ik hem om zijn prestaties. Ploeg speelt jammer genoeg in een nietige conference om tot een serieuze titelkandidaat in maart gerekend te worden.

22. (24) Iowa Hawkeyes (12-2) – Ze hadden eigenlijk moeten winnen van Wisconsin, helaas gooide de eigen coach roet in het eten door twee technische fouten op te halen bij de umpires. Donderdag maar revanche nemen met een overwinning op Northwestern.

23. (–) Illinois Fighting Illini (13-2) – Een nieuwkomer in de rankings van deze week. De Fighting Ilini. Ploeg heeft veel potentie met Rayvonte Rice als uitblinker.

24. (–) Cincinnati Bearcats (13-2) – De Bearcats gaan in de American conference om te titel knokken met Louisville en Memphis.

25. (25) Missouri Tigers (12-1) – In Clarkson en Brown hebben de Tigers een black-out om je vingers bij af te likken. Daarmee kunnen ze hoge ogen gooien in de SEC.

Ploegen die het net niet haalden: Pittsburgh Panthers, Connecticut Huskies, North Carolina Tarheels, Utah Utes, Kansas State Wildcats

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen