#9 North Carolina wint bij terugkeer Marcus Paige

Door

PAIGE

De #9 North Carolina Tar Heels (6-1) moesten er even op wachten, maar vannacht kwam point guard Marcus Paige eindelijk terug van de blessure die hem vooralsnog buiten de lijnen had gehouden. En met succes, want in de ACC/Big Ten Challenge rekende de ploeg van Roy Williams direct af met de #2 Maryland Terrapins (6-1) door met 89-81 te winnen.

In Chapel Hill was de senior meteen goed voor twintig punten en vijf assists. Aan de andere kant was Melo Trimble de absolute smaakmaker bij Maryland met 23 punten en 12 assists, inclusief een heerlijke crossover en dito assist:

Uiteindelijk mocht het echter niet baten, en trok ex-ACC universiteit Maryland aan het kortste eind waardoor de ploeg voor de eerste keer verloor.

Diallo maakt eindelijk debuut bij Kansas
Op papier was de wedstrijd van #4 Kansas (5-1) tegen Loyola Maryland (1-6) niet heel interessant, maar het duel markeerde wel het debuut van de Malinees Cheick Diallo, die voorafgaand aan het seizoen in de ESPN 100 als zevende recruit stond opgesteld en ook de MVP was in de gerenommeerde All-American McDonalds wedstrijd, waarin de beste high school spelers het jaarlijks tegen elkaar opnemen.

Diallo werd pas recentelijk vrijgegeven door de NCAA, en in de met 94-61 gewonnen wedstrijd kon de getalenteerde Afrikaan voor het eerst aan het thuispubliek laten zien wat hij kon. Uiteindelijk eindigde Diallo met 13 punten, 6 rebounds en 3 blocks, en erkende hij dat de zenuwen hem in het begin tegenhielden: “Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik deed, vandaar dat ik ook direct de bal weg gaf. Maar daarna kwam in een groove en voelde ik me al snel thuis in het team.”

Kerwin Roach Jr. met de monsterdunk van de avond
De Texas Longhorns hadden relatief veel moeite met de kleine buurman Texas Arlington (80-73), maar het absolute hoogtepunt kwam van freshman-guard Kerwin Roach Jr., die verantwoordelijk was voor deze machtige dunk:

Benelux in actie
Een overzicht van alle Nederlanders en/of Belgen die vannacht in actie kwamen:

  • Een bijzonder duel voor Joey van Zegeren, die met Northwestern (6-1) op bezoek ging bij zijn oude universiteit: Virginia Tech (4-3). Van Zegeren was vanaf de bank goed voor vier punten en twee rebounds en zag zijn Northwestern in een thriller winnen met 81-79.
  • Voor de jonge Bradley Braves (1-6) van Luuk van Bree lijkt het vooral een jaar te worden waarin de jonge ploeg moet leren van de concurrentie. Ook de Delaware Blue Hens (3-2) waren met 70-47 te sterk. De Limburger Van Bree begon in de basis en schoot 3-uit-9 voor zes punten.
  • Niels Bunschoten had, net als zijn Indiana State (3-3) een mindere avond. Bunschoten kwam vanaf de bank tot slechts twee gemaakte vrije worpen, en zijn ploeg verloor daarnaast ook met 68-62 van Eastern Illinois (1-4).

Overige uitslagen

OVERIGE

Foto: Jim Hawkins

Ook leuk om te lezen