NCAA Tournament Voorspellingen – Finale

Door

Duke v Wisconsin

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Dit is de tussenstand na de Final Four:

Glazen Bol finale

Woensdag 07-04, 3:18 – #1 Wisconsin Badgers vs. #1 Duke Blue Devils

Vincent Van Genechten: Eerder dit seizoen won Duke met 80-70 van Wisconsin. Toen al keken we ietwat verrassend op. Hoe kunnen die jonkies winnen van dat ervaren team? De Blue Devils zijn gaandeweg het seizoen en zeker tijdens March Madness steeds beter gaan verdedigen, en hebben offensief niets ingeleverd. Het hart kiest voor Duke maar Wisconsin is zo verdomd sterk en koel en clutch en efficiënt… Wie moet je dan kiezen? Zoals de ervaren Frank Wielaard hieronder zegt: gewoon je gevoel volgen! Jahlil Okafor for the win! Winnaar: Duke.

Michael Feith: Frank Kaminsky, Sam Dekker, Jahlil Okafor… Het kan eigenlijk niet veel beter. Mijn droomfinale is het echter niet, ik had toch liever de titanenstrijd willen zien tussen Duke en Kentucky. Ik zie Duke dit makkelijk winnen omdat ze op alle vlakken fysiek sterker zijn. Winnaar: Duke.

Justin Kevenaar: Wisconsin heeft de ervaring, Duke heeft de jonge supersterren in wording. Bij twijfel kies ik altijd voor ervaring, en daarnaast gun ik het de seniors Kaminsky, Dekker en Jackson ook heel erg. Dit is dus deels een keuze met mijn hart…let’s go Badgers! Winnaar: Wisconsin.

Frank Wielaard: Reminder voor volgend jaar: hele bracket en alle voorspellingen op gevoel invullen. Ieders gezond verstand had Kentucky in de finale gezet. Mijn gevoel zei dat ze het niet zouden redden. Dat had ik goed. Een schrale troost, want verder gebruikte ik m’n hoofd, en mijn bracket (en vooral finalevoorspelling hier) was a mess… Mijn winnaar in deze finale is simpel gekozen. Ik gun het Wisconsin heel erg. En Duke kies ik principieel niet, omdat ze eind jaren 90 ook al eens deden met mijn Michigan State wat ze vannacht deden. Allang vergeven natuurlijk. Maar niet vergeten… GO BADGERS! Winnaar: Wisconsin.

Glazen Bol Finale Duke Wisco

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen