NCAA Players 2 Watch: Duel der shooting bigs en guards

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag staat deel twee van de Elite Eight op het programma in het NCAA Tournament. (recap deel één) De winnaars stoten door naar de Final Four. Die vindt plaats op 5 april. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch.

In de East Region staat de wedstrijd tussen de Michigan State Spartans en de Connecticut Huskies op het menu. Shabazz Napier gaat ongetwijfeld zijn rol spelen bij de Huskies maar het beslissende duel zal uitgevochten worden in het frontcourt tussen Adreian Payne (Michigan State) en DeAndre Daniels (Connecticut). Payne startte zijn NCAA-toernooi met 41 punten tegen Delaware. Zijn outside shooting als big man en rebounding zijn cruciaal voor het succes van de Spartans. Daniels explodeerde voor 27 punten tegen Iowa State. Ook hij kan driepunters knallen en zorgt daarmee voor ruimte zodat Napier kan driven. Shooting big vs. shooting big!

In de Midwest Region nemen de Michigan Wolverines het op tegen de Kentucky Wildcats. Bij Michigan is het altijd uitkijken naar Nik Stauskas maar deze keer ligt de sleutel in de handen van Caris LeVert. De shooting guard speelt naast Derrick Walton Jr. en is erg goed in het creëren van plays voor anderen, onder andere voor Stauskas. Zo neemt Levert bovendien druk was van zijn sterploegmaat. Andrew Harrison had het aanvankelijk lastig in zijn rol als point guard bij de Wildcats. Tijdens dit NCAA-toernooi liet hij echter knappe dingen zijn. Als hij op zijn best is, speelt Kentucky op zijn best. LeVert zal dus alles uit de kast moeten halen om minstens één van twee Harrisons af te stoppen.

 

 

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen