NBA Update: Pelicans winnen van Heat

Door

2014 FIBA Basketball World Cup - Day Eleven

Eindelijk is het moment daar. De eerste bal is weer opgegooid, de eerste dunks zijn gemaakt en de eerste driepunters geschoten. Afgelopen nacht speelde de New Orleans Pelicans tegen de Miami Heat voor de eerste preseason wedstrijd van dit seizoen. De Pelicons wonnen de oefenpot met 98-86, met name dankzij de zeventien punten van Jimmer Fredette. Anthony Davis, de rijzende ster van New Orleans, speelde slechts elf minuten waarin hij vier rebounds pakte, vijf punten scoorde en drie keer een speler blokte.

Bij Miami, dat voor het eerste zonder de naar Cleveland vertrokken LeBron James speelde, maakten de sterren wel flinke minuten. Chris Bosh, Dwyane Wade en de nieuw verkregen Luol Deng speelde meer dan twintig minuten, maar kwamen niet verder dan respectievelijk negen, zes en vier punten. Chris Bosh voegde daar nog wel zes rebounds aan toe.

Topscoorder bij de Heat was nieuwkomer James Ennis. De jonge small forward, die vorig jaar nog in de D-League, Australië en Puerto Rico speelde, tekende voor zeventien punten en zes rebounds.

Komende nacht speelt Cleveland zijn eerste oefenwedstrijd in aanloop naar komend seizoen. Met LeBron James en Kevin Love in de gelederen wordt er geoefend tegen Maccabi Electra Tel Aviv.
Daarnaast spelen de Toronto Raptors een oefenpotje tegen de Sacramento Kings.

Connectie LeBron en Blatt is prima
In die eerste oefenwedstrijd van de Cavaliers zal ook voor het eerst David Blatt langs de lijn staan. Blatt heeft ruim twintig jaar ervaring als coach in Europa, maar heeft nu voor het eerst een NBA team onder zijn hoede. Hij mag gelijk aantreden tegen zijn vorige team: Maccabi Electra uit Tel Aviv.

LeBron James is enthousiast over Blatt, maar zegt dat het hem niet geholpen heeft bij de keuze voor de Cavaliers deze zomer:

“Mijn keuze lag vast. Dat [Blatt] hier naartoe kwam was geen extra motivatie om te komen. Het kiezen van een team voor een coach, dat is nooit mijn ding geweest.”

Shane Battier geniet van zijn pensioen
Met de wedstrijd tussen de Pelicans en de Heat kwam er ook een stukje aandacht te liggen op Shane Battier. De 36-jarige driepuntspecialist en verdediger beëindigde na afgelopen seizoen zijn carriere. Hij speelde drie jaar voor de Miami Heat en daarvoor ook bij Houston en Memphis.

Via twitter kreeg Battier diverse vragen op zich afgevuurd. Kijk zelf maar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen