NBA Update: MVP Stephen Curry wil bij de Warriors blijven, Metta World Peace terug naar de Lakers?

Door

Oklahoma City Thunder v Golden State Warriors

Het zijn dan misschien de ‘dog days’ van de NBA, toch valt er wel wat nieuws te rapen. Had je bijvoorbeeld al de nieuwe commercial gezien van Stephen Curry? En was het je al opgevallen dat de Wizards en Hornets de contractonderhandelingen van Bradley Beal en Michael Kidd-Gilchrist wel heel anders aanpakken? Hieronder alles wat je moet weten om helemaal mee te zijn!

“I love where I’m at”

Goed nieuws, Warriors-fans: MVP Stephen Curry heeft het naar zijn zin in Golden State en is van plan om nog lang bij het team aan te blijven. Hij liet zich op maandag zelfs ontvallen dat free agency hem in de verste verte niet aanspreekt en dat de Bay Area zijn thuis is. Het helpt natuurlijk dat Curry en ‘zijn’ Warriors eerder dit jaar de titel wonnen, maar het zijn alvast veelbelovende woorden voor de organisatie. Curry wordt pas een free agent in de zomer van 2017, maar de kaarten lijken goed te liggen voor een lang huwelijk tussen de Warriors en hun beste speler.

Iemand extra Curry?

De Under Armour-atleet bracht nog maar onlangs zijn eerste grote campagne uit bij het merk. De idee achter de campagne? De theorie van Malcolm Gladwell dat het 10.000 uur training vergt voor je ergens écht goed in bent. In Curry’s eerste commercial toont Under Armour de kracht van herhaling:

Mogelijke reünie voor Metta en Lakers

De Los Angeles Lakers overwegen om forward Metta World Peace aan boord te halen. De 35-jarige veteraan, wiens beste dagen zich afspeelden toen hij nog de naam ‘Ron Artest’ droeg, zou een contractvoorstel voor een jaar mogen verwachten. World Peace kreeg in 2009 nog een vijfjarig contract van de Lakers ter waarde van 33 miljoen dollar, maar de ploeg ontdeed zich al na vier jaar van hem via de amnesty clause. Naar verluid is Kobe Bryant erg enthousiast over zijn mogelijke terugkeer.

Geen maximumdeal voor Bradley Beal

Shooting guard Bradley Beal (de #3 pick in 2012) en ‘zijn’ Washington Wizards lijken het maar niet eens te worden over een contractverlenging. De voormalige Florida Gator, die vorig jaar 15.3 ppg liet optekenen en bijna 41% van zijn driepuntpogingen converteerde, vindt dat hij een maximumcontract waard is, en daar zijn de Wizards het niet helemaal mee eens. Of toch op dit moment. De Wizards zijn meer dan bereid om over een verlenging te praten, maar omdat Beals rookie deal pas volgend jaar afloopt, kan het voor hen net zo goed een jaartje wachten. De deadline voor een verlenging is 2 november.

Hornets verlengen Michael Kidd-Gilchrist

Beals draftgenoot Michael Kidd-Gilchrist (#2) van de Charlotte Hornets heeft al wel een nieuwe deal te pakken. De small forward, die zijn gebrekkige jumpshot herwerkte tot een betrouwbaar wapen, is op drie jaar tijd uitgegroeid tot een spilfiguur bij het team van Michael Jordan en die laatste vindt MKG wel een contractverlenging waard van vier jaar ter waarde van 52 miljoen dollar. De Hornets waren 6-20 toen hij geblesseerd was vorig jaar, wat duidelijk aangeeft dat ze hem niet kunnen vervangen. Vanaf 2016-2017 zal hij 13 miljoen dollar verdienen per jaar, wat een zeer schappelijke deal is in het huidige NBA-landschap.

Clippers krijgen boete voor DeAndre Jordan-debacle

De NBA heeft de Los Angeles Clippers een boete opgelegd van 250.000 dollar voor een overtreding tijdens de moratoriumperiode. Die stelt dat teams geen ongeoorloofde zakelijke of investeringsmogelijkheden mogen aanbieden die buiten het CBA vallen. Dat hebben de Clippers dus wel gedaan met DeAndre Jordan. Op 2 juli hebben ze hem een endorsement deal met Lexus aangeboden van 200.000 euro. Akkoord, de boete is peanuts voor de kas van de Clippers – of toch in vergelijking met de deal van 88 miljoen dollar die ze DJ gaven – maar het is een duidelijk signaal dat de NBA geen ontduiking duldt van regels.

Steve Nash in Ring of Honor

Op 30 oktober wordt tweemalig MVP Steve Nash, die eerder dit jaar na 19 jaar in de league zijn pensioen aankondigde naar aanleiding van aanslepende rugklachten, ingewijd in de Ring of Honor van de Phoenix Suns. Dat is een erkenning voor toonaangevende Suns-spelers die een belangrijke rol speelden voor de organisatie. Nash, de all-time leader van de Suns in assists, gemaakte driepunters en vrijeworppercentage, is een logische toevoeging naast onder meer Charley Barkley, Tom Chambers, Kevin Johson en Jerry Colangelo.

Ook leuk om te lezen