Today in Sports History – 5 juli

Door

Op 5 juli 2003 overlijdt Ted Williams, een van de beste honkballers ooit, en vaak geschetst als The Greatest Hitter That Ever Lived. Legendarisch is zijn 1941-seizoen, dat hij afsloot met een slaggemiddelde van .406!

Meer inpact dan zijn overlijden zelf (hij was al geruime tijd ziek) was de nasleep ervan. John Henry Williams, Ted Williams’ enige zoon, komt met een handgeschreven briefje, waarin staat dat het zijn vader’s laatste wens was om te worden ingevroren in de Alcor Life Extension Foundation in Scottsdale, in de hoop ooit te worden ontdooid en gereanimeerd. Barbara Joyce Williams, zijn dochter uit zijn eerste huwelijk, komt met de mededeling dat de honkballer wilde worden gecremeerd, waarna zijn as dient te worden verstrooid.

Maanden van onfrisse rechtbankgevechten volgen, met als uiteindelijk vonnis dat Ted Williams inderdaad ingevroren wilde worden in Scottsdale.

Maar daarmee zijn we er nog niet. Niet veel later komt Sports Illustrated met de schokkende onthulling dat – als onderdeel van het reanimatie-proces – Williams’ hoofd van zijn lichaam is gehaald, en (ook ingevroren) wordt bewaard in een aparte tank.

Wanneer de honkballer Ted Williams sindsdien ter sprake komt, zijn de grappen over zijn ‘onthoofding’ vaste prik.

Foto’s: boston.com en avaaston.wordpress.com

 

 

Ook leuk om te lezen