NBA Update: James/Irving te veel voor Philly, Cousins ontploft

part-gty-626149048-1-1-0

Cavaliers verbeteren naar 13-2

LeBron James en Kevin Love droegen de Cavaliers in Q1, Q2 en Q3, Kyrie Irving maakt het af in Q4. Irving scoorde 20 van zijn 39 punten in het beslissende kwart, Love had 25 en 11 en James deed 26-13-10 in het mandje – zijn derde triple-double van het seizoen. De regerende kampioenen maakten een achterstand van 14 punten goed om alsnog een 112-108 overwinning uit de brand te slepen. Tristan Thompson had 12 punten en 12 rebounds voor Cleveland, die het beste record in de Eastern Conference hebben.

Joel Embiid had 22 punten en 9 rebounds voor Philadelphia, fellow big man Jahlil Okafor 14 en 9, en ook Ersan Ilyasova, Gerald Henderson, Sergio Rodriguez, Nik Stauskas en Dario Saric scoorden in dubbele cijfers. Ze konden een 81-71 voorsprong niet vasthouden. Zes punten op rij van de Cavs en een sterk vierde kwart van Irving maakten het al snel 97-89 voor het team uit Cleveland.

DeMarcus Cousins sterk in W

Big man DeMarcus Cousins mag dan misschien op de trade block wonen in Sacramento, toch blijft hij aan zijn legacy bouwen. De 26-jarige center is nu al de beste rebounder in de geschiedenis van de franchise (4.641), heeft meer double-doubles dan wie ook (251), en er is niemand die free throw attempts heeft (3.166). Op zondagavond tegen de Brooklyn Nets zette hij zijn klim verder op de scoring list van de Kings. Cousins dropte 37 punten en stak daarmee Chris Webber (8.843 punten) voorbij voor de derde plaats met 8.847 punten. Alleen HOF’er Mitch Richmond (12.070) en Peja Stojakovic (9.498) gaan hem nog voor.

Ondanks een ruime lead vroeg in de tweede helft, moesten de Kings de contest bezegelen in het vierde kwart.

Zevende triple-double voor Harden

Als het aanvallend draait bij de Rockets, hou je ze niet tegen. Zo ook op zondagavond. Ster James Harden had 38-10-10 om zijn team naar een vijfde overwinning op zes wedstrijden te loodsen. Eric Gordon kwam van de bank voor 26 punten en Clint Capela had 21 en 9 rebounds. De Trail Blazers begonnen sterk en konden de Rockets bijhouden in het eerste kwart, 35-35, en ook daarna ging het gelijkop, maar een 14-2 run van Houston zorgde voor een 65-62 lead met het verstrijken van de eerste helft. Harden en de Rockets raceten naar 85-75 voor een 10-0 run van Portland de teller terug gelijk zette. In het laatste kwart scoorden de Rox zeven op rij voor een 111-100 voordeel met zes minuten op de klok. De Rockets schoten 56,1% van de vloer en 47,2% van driepuntland.