Ravens verslaan Bengals en houden leiding AFC North

tucker
Justin Tucker bewees tegen de Cincinnati Bengals opnieuw de beste kicker in de NFL te zijn. Zijn vier field goals maakten het verschil voor de Ravens in de strijd in de divisie. Baltimore won met 19-14 en verdrong zo de Steelers weer van de eerste plaats in de AFC North.

Tucker liet vooral in de eerste helft zijn klasse zien. Een week nadat de kickers in de NFL in het nieuws stonden vanwege een recordaantal gemiste PAT’s, bewees de kickers van de Ravens de meest betrouwbare speler van de Ravens te zijn. Voor de rust had hij al drie field goals van meer dan 50 yards gemaakt, en als enige kicker in de NFL is Tucker dit seizoen nog steeds foutloos.

Mede door de drie field goals had Baltimore een 16-3 voorsprong bij rust. De Bengals konden in de tweede helft nog dichtbij komen, mede omdat de aanval van de Ravens niet verder kwam dan een vierde field goal van Tucker. De Bengals kwamen terug tot 19-12, maar een fumble van Dalton op de allesbeslissende drive maakte zo goed als een een einde aan de wedstrijd. De Ravens kregen de bal en konden de klok uitspelen. Dit deden ze op een bijzondere, manier.

De safety zorgde voor de 19-14 eindstand, maar was verder zonder gevolgen voor de Ravens, die door de zege op 6-5 komen en hiermee de leiding in de AFC North over namen van de Steelers, die donderdag op Thanksgiving al hadden gewonnen. Beide teams hebben hetzelfde record, maar de Ravens wonnen het eerste onderlinge duel. Volgende week komen de red-hot Dolphins op bezoek in Baltimore. Voor de Bengals is alle hoop op een play-off plek wel vervlogen, en volgende week krijgen ze bezoek van de Eagles.

Chargers bezorgen Texans eerste thuisnederlaag
De San Diego Chargers hebben de Houston Texans hun eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgd. Het waren vooral de vier turnovers die de thuisploeg de das omdeden in de met 21-13 verloren wedstrijd.

De Texans namen in het tweede kwart nog wel de leiding, maar daarna domineerde Philip Rivers. Dit kwam mede omdat Osweiler in zijn eerste seizoen problemen blijft houden om het spel van Houston te maken. Drie intercepties, waarvan de derde wel op de laatste play van de wedstrijd, zorgden er voor dat de Texans nooit echt in de wedstrijd konden komen.

Door de nederlaag zagen de Texans de Tennessee Titans dichterbij komen. De voorsprong bedraagt nog maar een halve wedstrijd. Volgende week heeft Tennessee haar bye-week en kunnen de Texans de voorsprong weer vergroten, tot een wedstrijd. Dan moet er wel in Green Bay gewonnen worden. De Chargers blijven ondanks de overwinning op gepaste afstand laatste in de AFC West. Met een zege volgende week op Tampa Bay komt San Diego weer op .500, maar dan zal er nog altijd een wonder nodig zijn om de play-offs te halen.

Ook Giants te sterk voor Browns
De Cleveland Browns hebben ook hun twaalfde wedstrijd van het seizoen verloren. Voor de eigen fans ging de ploeg van Hue Jackson met 27-13 onderuit tegen de New York Giants, die hiermee hun zesde zege op rij wisten te boeken.

De Giants hoefden niet eens heel goed te spelen om de Browns te verslaan. Het grote verschil was vooral dat New York de kansen die het kreeg wist te verzilveren, daar waar Cleveland dat niet deed. Zo scoorde New York twee touchdowns in de eerste helft, terwijl de Browns genoegen namen met field goals, zodat het halverwege 14-6 stond.

In het begin van de wedstrijd moet Odell Beckham Jr. tot twee keer toe naar de kant met blessures, maar gelukkig was het niet ernstig en kon de wide receiver de wedstrijd afmaken. Hij was goed voor twee touchdowns, waaronder deze die uiteindelijk de beslissing van de wedstrijd zou betekenen.

Ook de verdediging van de Giants was goed voor een score, want Jason Pierre-Paul wist McCown de bal te ontfutselen en liep deze terug voor een touchdown.

De enige speler van de Browns die iets positiefs uit de wedstrijd kon halen was Joe Thomas, want de linebacker noteerde tijdens de wedstrijd zijn 10.000e snap op rij. De OL heeft in zijn loopbaan nog niet een keer een play hoeven missen.

Door de zege blijven de Giants in het spoor van de Cowboys en op koers voor minimaal een wild card. Volgende week gaan de Giants op bezoek bij de Steelers. De Browns daarentegen weten al zeker dat ze volgende week een keer niet gaan verliezen, want zij hebben hun bye-week. Hopelijk helpt de langere voorbereidingstijd om toch nog een wedstrijd te winnen dit seizoen. De gehavende Bengals zijn de eerste opponent voor de Browns, want zij komen over twee weken naar Cleveland.

Bills verslaan Jaguars en blijven in race
De Buffalo Bills hebben een belangrijke zege geboekt op de Jacksonville Jaguars. Goed was het niet wat de ploeg van Rex Ryan liet zien, maar tegen de Jacksonville Jaguars was het net genoeg om een 28-21 zege te boeken, waardoor de Bills in de race om een plek in de play-offs blijven.

Gemakkelijk gaat het niet worden voor de Bills, want waarschijnlijk zijn vier zeges in de laatste vijf wedstrijden nodig, en misschien mag het zelfs wel helemaal niet meer verliezen. Met een uitwedstrijd tegen de Raiders op het programma volgende week lijkt dat laatste al bijna een onmogelijke opgave, zeker als de ploeg zo speelt zoals het tegen de Jaguars deed.

Vooral de secondary van de Bills was kwetsbaar, zoals bijvoorbeeld bij deze touchdown pass van Blake Bortles.

De Jaguars namen in het vierde kwart de leiding, maar in de slotfase wisten de Bills toch nog een touchdown te scoren, met een two point conversie om de eindstand op het bord te brengen. Uitblinker bij de Bills was wederom LeSean McCoy, die goed was voor twee van de vier touchdowns van de Bills, waaronder deze schitterende run van 75 yards.

Voor de Jags was het al weer de zesde nederlaag op rij en volgende week komt Super Bowl kampioen Denver op bezoek. De laatste vijf wedstrijden van Jacksonville zijn allemaal tegen ploegen die nog in de race zijn voor een plaats in de postseason, waardoor het lastig zal worden nog een wedstrijd te winnen.