NBA Update: Boogie ‘boos’ op Thompson, Noah op de bank?

Door

Chicago Bulls v Brooklyn Nets

Eindelijk! De Cleveland Cavaliers hebben een akkoord met Tristan Thompson omtrent een nieuw contract. De forward zal een contract voor vijf seizoenen ter waarde van 82 miljoen dollar ondertekenen bij de verliezend finalist van vorig jaar.

Het duurde wel erg lang alvorens de Cavs en Thompson een overeenkomst vonden. Thompson gaf altijd aan te willen blijven en Cleveland, maar dan wel voor de juiste deal. Een max deal liefst. Nu blijkt dat de Cavaliers een toegift deden om Thompson vijf gegarandeerde seizoenen te geven, waardoor de big man instemde met een lager salaris. Het maakt hem wel meteen de op vijf na best betaalde speler op zijn positie, na Kevin Love, LaMarcus Aldridge, Blake Griffin, Paul Millsap en David Lee. Niet iedereen was opgezet met de nieuwe deal voor Thompson. DeMarcus Cousins stuurde een wel héél veelzeggende tweet de wereld in. Ergens te begrijpen, want Boogie’s contract in Sacramento is 20 miljoen dollar minder waard…

Joakim Noah op de bank?
Nieuwe coach, nieuwe wetten. Fred Hoiberg gaat zonder twijfel zorgen voor een nieuwe spelstijl voor de Chicago Bulls, en dat heeft mogelijk gevolgen voor zijn starting five. Volgens K.C. Johnson van de Chicago Tribune zou Hoiberg sterk overwegen om Nikola Mirotic te laten starten in de seizoensopener tegen de Cavaliers en Joakim Noah als bankspeler in te zetten. Mirotic start aan zijn pas tweede seizoen in de NBA, maar Hoiberg is onder de indruk van zijn prestaties in preseason.

“I loved it. He was firing it up. He had a really good rhythm. You could see it in his shot. He had great balance. His legs were good. I was really happy with the way he played.”

Mirotic was als rookie goed voor gemiddeld tien punten en vijf rebounds in 20 minuten. Noah liet wegens blessureleed zijn zwakste seizoen ooit optekenen en lijkt een stuk minder geschikt voor de snelle offense van Hoiberg. Afwachten dus tot opening day…

Spurs waiven Jimmer
Ook de San Antonio Spurs kon Jimmer Fredette niet overtuigen. De ooit beste scorer in college basketball werd op de waiver wire geplaatst en zit daarmee opnieuw zonder club. Het nieuws kwam op zich wel aan als een verrassing. De Spurs staan bekend om hun capaciteit om beperkte spelers te laten renderen en om hun liefde voor guards die echt kunnen schieten. Het feit dat Fredette het zelfs in San Antonio niet kon waarmaken, doet vermoeden dat zijn NBA-loopbaan stilaan ten einde is.

Michael Lee schreef een uitstekend stuk voor Yahoo Sports over de ondergang van ‘Jimmer Mania’, wat vooral aan Jimmer zelf ligt.

Ander nieuws:

  • Alweer pech voor de New Orleans Pelicans. Tyreke Evans staat zes tot acht weken aan de kant. De voormalige Rookie of the Year onderging een operatie aan zijn rechterknie.
  • Rookie Kristaps Porzingis zal in de basisvijf van de New York Knicks staan, wanneer die hun seizoen openen tegen de Milwaukee Bucks.  Dat werd door coach Derek Fisher bevestigd aan Marc Berman van de NY Post. De Letse reus zal als power forward uitgespeeld worden, naast center Robin Lopez. Carmelo Anthony schuift terug naar small forward, terwijl José Calderon en Arron Afflalo het backcourt zullen uitmaken.

Rookie met coole dunk
Justin Anderson pakte uit met een coole dunk voor de Dallas Mavericks en kwam terecht op de eerste plek in de NBA Top 5 van de dag. Ook de dunks van Tyler Johnson en Jeff Green mochten er wezen.

Alle uitslagen: Magic – Pelicans 110-107 (OT), Pistons – Hornet 94-99, Hawks – Grizzlies 81-82, Heat – Wizards 110-105, Mavericks – Suns 97-99.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen