NBA All-Star Weekend: Nieuw format Rising Stars, deelnemers dunk contest bekend?

Door

Sprite Slam Dunk Contest

Het NBA All-Star Weekend nadert snel. Het werd hoog tijd dat er meer informatie bekend ging worden over het populaire evenement. Zo zal de Rising Stars Challenge een nieuw format krijgen en zouden al vier namen van de dunkers bekend zijn die zullen deelnemen aan de Slam Dunk Contest.

Rising Stars

Voor het eerst zullen de beste rookies en sophomores verdeeld worden in een USA Team en een World Team, zo maakte de NBA bekend. De laatste drie seizoenen kozen bekende coaches (van Shaquille O’Neal tot Chris Webber en Grant Hill) hun teams uit de beschikbare eerste- en tweedejaars. Voordien speelden de rookies steeds tegen de sophomores.

Daar komt dus vanaf 2015 verandering in. Tien Amerikaanse groentjes zullen het opnemen tegen tien uit de rest van de wereld. Elk team zal bestaan uit vier guards, vier frontcourt spelers en twee extra spelers. Er zullen minimum drie rookies en drie sophomores moeten meespelen.

http://youtu.be/vmEYmIADqRA

Dunkers

Als we de geruchten mogen geloven, zijn al vier dunkers bekend voor de NBA Slam Dunk Contest. Adrian Wojnarowski kwam naar buiten met het nieuws dat Victor Oladipo (Orlando) en Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) zekere deelnemers zijn. Hij stelde daarnaast dat ook Zach LaVine (Minnesota) en Mason Plumlee (Brooklyn) mogen gaan nadenken over welke dunks ze gaan brengen op 14 februari.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen