Grizzlies strooien zand in de Trail Blazers’ aanvalsmotor

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game FourZach Randolph keert graag terug naar Portland. De power forward was goed voor 23 punten en tien rebounds en leidde de Memphis Grizzlies naar een 98-81 overwinning tegen zijn voormalige werkgever. De Trail Blazers scoren gemiddeld 109 punten per wedstrijd, maar de defense van de Grizzlies hield de thuisploeg op een schotpercentage 34,5 procent.

Mike Conley scoorde negentien punten en deelde zeven assists uit voor de Grizzlies (23-20 record) die drie overwinningen op rij boekten. In back-to-back wedstrijden werden de Houston Rockets twee keer verslagen.

Randolph, die de eerste zes seizoenen van zijn loopbaan in Portland speelde, scoort als bezoeker in Portland (zeven duels) gemiddeld 22.9 punten met een 52,9 schotpercentage. Het was overigens Z-Bo’s 27e double-double van het seizoen en nummer 190 in dienst van de Grizzlies, een franchise record.

Tip-Off
De vermoeide Indiana Pacers sloten de road trip in het westen af met een 104-92 overwinning op de Los Angeles Lakers. Paul George miste zeventien van zijn 21 schoten, gelukkig voor George was daar David West die goed was voor negentien punten en acht rebounds. Lance Stephenson noteerde vijftien punten en veertien rebounds.

Ondanks een moeizame avond voor George in zijn hometown, ontving de sterspeler van de Pacers wel de oohs and aahs met een dunk.

Three Point Play

• Geen James Harden (gekneusde duim). Geen probleem voor de Houston Rockets. Dwight Howard scoorde 23 punten en pakte zestien rebounds, Terrence Jones noteerde 21 punten en negen rebounds en de Rockets versloegen de San Antonio Spurs in eigen huis met 97-90. Voor het eerst dit seizoen dat de Spurs twee wedstrijden achter elkaar verliezen.
  • Een verrassende overwinning van de Washington Wizards op bezoek bij de Golden State Warriors: 88-85. Bradley Beal scoorde achttien van zijn 20 punten in de tweede helft en spelverdeler John Wall maakte enkele belangrijke scores in de slotfase. Stephen Curry miste een driepunter om een verlenging te forceren.

Wall-swats-Curry

• Wanneer Carmelo Anthony slechts 28 minuten speelt, dan weet je dat de New York Knicks een eenvoudige avond kenden. De Boston Celtics werden de Madison Square Garden uitgeblazen: 114-88. Melo was goed voor 24 punten en negen rebounds en Jeremy Tyler scoorde een career high zeventien punten. De laatste keer keer dat de Celtics op bezoek kwamen in MSG trakteerden ze de Knicks op een flinke nederlaag (41 punten verschil).

Stat of the Night
Anthony Davis: 39 MIN, 30 PT, 7 REB, 3 ASS, 1 STL, 8 BLK, 12-18 FG, 6-7 FT

Kendall Marshall met de alley-oop op Nick Young.

En dit is Marshall, voorafgaande aan de wedstrijd tegen de Indiana Pacers.

Jeremy Lin met de pass op Terrence Jones.

Anthony Bennett scoorde vijftien punten en pakte acht rebounds voor de Cavaliers.

New Orleans Pelicans (19-25) @ Cleveland Cavaliers (16-29) 100-89
Orlando Magic (12-34) @ Detroit Pistons (18-27) 87-103
Boston Celtics (15-32) @ New York Knicks (18-27) 88-114
San Antonio Spurs (33-12) @ Houston Rockets (30-17) 90-97
Memphis Grizzlies (23-20) @ Portland Trail Blazers (33-13) 98-81
Washington Wizards (22-22) @ Golden State Warriors (27-19) 88-85
Indiana Pacers (35-9) @ Los Angeles Lakers (16-30) 104-92