De Kemba Walkers te sterk voor de Stephen Curry’s

Golden State Warriors v Charlotte BobcatsHet waren niet de Charlotte Bobcats en de Golden State Warriors die het maandag tegen elkaar opnamen. Het was het duel tussen spelverdelers Kemba Walker en Stephen Curry. Walker (27 van zijn 31 punten in de tweede helft) scoorde Charlotte’s laatste vijftien punten van de wedstrijd in de 115-111 overwinning op de Warriors. Curry (32 van zijn 43 punten in de tweede helft) leidde zijn ploeg nog bijna naar een comeback overwinning door negentien punten in het vierde kwart te scoren.

Tip-Off
Rudy Gay was in Sacramento en zag dat zijn teamgenoten eenvoudig de Dallas Mavericks versloegen: 112-97. DeMarcus Cousins scoorde 32 punten en pakte negentien rebounds en Derrick Williams noteerde een career high van 31 punten. De verwachting is dat Gay woensdag zijn Kings-debuut zal maken in de wedstrijd tegen de Utah Jazz.

De kleine Isaiah Thomas met een block op Bernard James:

826688445

Three Point Play

• De Portland Trail Blazers gaan rustig door met het winnen van wedstrijden. De Utah Jazz werden met 104-95 verslagen voor overwinning nummer achttien van het seizoen. LaMarcus Aldridge scoorde 24 punten voor de Blazers. De bezoekers kwamen met nog één minuut te gaan terug tot vijf punten, maar Nicolas Batum maakte aan alle hoop een einde door een driepunter in de schotklok buzzer te raken.

batum-deep-3

• Kenneth Faried’s block en dunk aan de andere kant van het veld met nog 33 seconden te gaan in de wedstrijd bleek voldoende voor een 75-74 overwinning op de Washington Wizards. Al mag de ploeg van coach Brian Shaw van geluk spreken, want na de score van Faried miste John Wall een lay-up, Trevor Ariza een driepunter en Garrett Temple’s lay-up werd geblokt door Wilson Chandler.
  • Blake Griffin scoorde 26 punten, Chris Paul was goed voor 23 punten en vijftien assists en de Los Angeles Clippers klopten de Philadelphia 76ers. DeAndre Jordan had elf punten en een season high 21 rebounds.

Stat of the Night
BOOGIE Cousins: 36 MIN, 32 PT, 19 REB, 3 ASS, 3 STL, 1 BLK, 10-17 FG, 12-14 FT

Derrick Williams met een dunk uit het boekje: reverse alley oop off the backboard.

826693235

Volgens een rapport weten we nu waarom het in Brooklyn niet boterde tussen coaches Jason Kidd en Lawrence Frank. Rookie coach Kidd zou het volgende tegen Frank gezegd hebben: I’m the coach of this [13-letter word] team. Overigens kun je de dagelijkse (fake) rapporten van Frank lezen op deze website.

DeAndre Jordan speelde voor even in de wedstrijd tegen de Philadelphi 76ers zonder club. De tekst ‘Los Angeles’ werd van zijn shirt getrokken:

Golden State Warriors (12-10) @ Charlotte Bobcats (10-11) 111-115
Los Angeles Clippers (14-8) @ Philadelphia 76ers (7-15) 94-83
Denver Nuggets (13-8) @ Washington Wizards (9-11) 75-74
Orlando Magic (6-15) @ Memphis Grizzlies (10-10) 85-94
Portland Trail Blazers (18-4) @ Utah Jazz (4-19) 105-94
Dallas Mavericks (13-9) @ Sacramento Kings (6-13) 97-112