Rustige zondag na heftig weekend

Na een aantal opvallende upsets en sensationele topwedstrijden op vrijdag en zaterdag bleek de zondag weinig verrassingen in petto te hebben. Er stonden dan ook slechts twee grote duels gepland en daarvan was alleen de derby uit West Virginia nog enigszins spannend.

Texas A&M bleek in ieder geval nog niet aangetast in hun concentratie door alle drama rond hun mogelijke conference switch. Zij versloegen met groot gemak de Southern Methodist Mustangs op eigen veld met 46-14, waarbij in de eerste helft vooral de offense de show stal met 33 punten en in de tweede helft de defense door SMU geen enkel punt meer te gunnen.

In West Virginia speelden twee scholen tegen elkaar die we toch vooral kennen als basketbalscholen. De als 24ste gerankte West Virginia Mountaineers stonden gisteren echter oog in oog met staatsrivaal Marshall  Thundering Herd op het football field. Het werd ondanks hoge verwachtingen en een 7-3 voorsprong voor Marshall na het eerste kwart toch geen hoogstand duel en met de ruststand 10-20 voor West Virginia was na een sterk tweede kwart van WV de verhouding wel duidelijk. Uiteindelijk eindigde het duel in 34-13, omdat ook hier in de tweede helft de defense van de winnaar ijzersterk bleek te zijn.

De wedstrijd in Virginia werd echter – geheel naar de trend van dit weekend – voor enige tijd stilgelegd in verband met de weersomstandigheden en uiteindelijk na slechts 14 seconden in het vierde kwart officieel afgefloten. Eerder gebeurden dit al in Michigan, waar de wedstrijd na 45 minuten definitief werd beëindigd in het voordeel van de thuisploeg, en bij Notre Dame, waar na in totaal 3 uur aan onderbrekingen het bezoekende South Florida aan het langste eind trok. Berichten van ESPN dat in West Virginia een fan zou zijn geraakt door bliksem worden de school overigens nadrukkelijk ontkend.

Vandaag staat nog slechts één wedstrijd op het programma. Dit is het duel tussen Miami (FL) en Maryland. Normaal gesproken zou dit duel door Miami gewonnen moet worden, maar met alle schandalen rond hun footballteam is het nog maar de vraag of deze game straks meetelt en hoe goed zij aan de start van dit seizoen zullen verschijnen.