Miami neemt eerste plaats over in Eastern Conference

Toronto Raptors vs Miami Heat

Voor de eerste keer dit seizoen staan de Miami Heat alleen bovenaan in de Eastern Conference. LeBron James scoorde 32 punten, Chris Bosh noteerde achttien punten en de titelverdediger versloeg in eigen huis de Toronto Raptors met 93-83. Door de overwinning, en de nederlaag van de Indiana Pacers, staat Miami in wintspercentages bovenaan.

giphy

Tip-Off
James & Co mogen de San Antonio Spurs dankbaar zijn voor de eerste plaats. De Pacers werden met 103-77 aan de kant gezet voor de achttiende overwinning op rij, een franchise record. Tony Parker scoorde 22 punten en Kawhi Leonard (dertien punten en elf rebounds) hield met zijn sterke defense Paul George op 5-uit-13 van het veld met vijf turnovers.

Three Point Play
* Zach Randolph scoorde 20 punten en pakte elf rebounds en de Memphis Grizzlies boekten een belangrijke 94-92 overwinning op bezoek bij de Denver Nuggets. De Grizzlies, Mavericks en Suns staan op een gedeelde zevende plaats in het westen met een 44-30 record, maar mochten de play-offs vandaag beginnen, dan piest Phoenix als nummer negen naast de pot.

Overigens probeerde Denver in de slotfase nog een verlenging te forceren. Coach Brian Shaw kwam met het tactische plan om center Timofey Mozgov de driepunter te laten schieten.

* De Atlanta Hawks houden nog altijd een voorsprong van één wedstrijd op de New York Knicks in de race om de achtste plaats in het oosten. Carmelo Anthony scoorde 34 punten voor de Knicks in de 92-83 overwinning op de Utah Jazz, terwijl Paul Millsap (28 punten, zeventien rebounds) de Hawks langs de Philadelphia 76ers leidde. De Sixers hadden soms moeite om elkaar te vinden in het veld.

giphy1

* De Los Angeles Clippers kunnen het ook zonder sterspeler Blake Griffin. Chris Paul was goed voor 22 punten, negen assists en zeven rebounds en Darren Collison scoorde zestien van zijn 28 punten in het derde kwart in de 114-104 overwinning op de Minnesota Timberwolves. DeAndre Jordan had vaak de bal in zijn handen gezien zijn career high 24 rebounds.