Trail Blazers verslaan Nets voor zevende zege op een rij

Portland Trail Blazers v Brooklyn NetsLaMarcus Aldridge scoorde 27 punten, Wesley Matthews was goed voor 24 punten (waaronder vijf driepunters) en de Portland Trail Blazers boekten een 108-98 overwinning op bezoek bij de Brooklyn Nets. Een winning streak van zeven wedstrijden voor Rip City, voor het eerst sinds een reeks van dertien overwinningen in 2007.

De Nets vallen terug naar een 3-7 record. De ploeg van coach Jason Kidd opende het eerste kwart nog met 40 punten, maar schoten vervolgens 9-uit-41 (22 procent) in de tweede helft. Shaun Livingston kende persoonlijk wel een goede avond met 24 punten en een poster dunk op Blazers’ center Robin Lopez. Smile:

livingston

Tip-Off
De Oklahoma City Thunder maakten tegen de Denver Nuggets een achterstand van veertien punten goed voor een 115-113 overwinning. Kevin Durant scoorde 38 punten en Russell Westbrook was goed voor 30 punten (elf in het vierde kwart), tien rebounds en zeven assists. De Nuggets probeerden er in de slotfase nog een verlenging uit te slepen, maar een lob pass op Timofey Mozgov werd onderschept door Serge Ibaka.

Three Point Play

• De Chicago Bulls scoorden slechts 86 punten tegen de Charlotte Bobcats. Dat is geen probleem wanneer de tegenstander niet verder komt dan 81 punten.

• Marc Gasol was goed voor 23 punten, negen rebounds en acht assists in de 106-102 overwinning van de Memphis Grizzlies op de Los Angeles Clippers. Chris Paul had achttien punten en elf assists en mag zich de tweede speler in de historie van de NBA noemen met 10+ punten en 10+ assists in de eerste elf wedstrijden van het seizoen. Magic Johnson ging CP3 voor in het seizoen 1990-1991.
  • Stephen Curry scoorde 22 punten en leidde de Golden State Warriors naar een 98-87 overwinning op de Utah Jazz. Toch was het wel even schrikken in het vierde kwart toen Marvin Williams van de Jazz op het hoofd van Curry landde. De verwachting is dat Curry woensdag gewoon speelt.

steph

Stat of the Night
Kevin Durant: 43 MIN, 38 PT, 8 REB, 6 ASS, 1 STL, 1 BLK, 11-27 FG, 3-9 3PT, 13-16 FT

Tony Allen van de Memphis Grizzlies moest in het eerste kwart al het veld verlaten na een flagrant foul 2 op Chris Paul. Een loopbaan als hordeloper zit er niet in voor Allen.