NBA Recap (66): Vijfde zege op rij voor de Knicks

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 66.

Denver Nuggets at Indiana Pacers 113-109

Ty Lawson scoorde 27 punten en de Denver Nuggets boekten een knappe 113-109 overwinning op de Indiana Pacers. De derde nederlaag op rij voor Indiana en de vierde in de laatste vijf wedstrijden. Aron Afflalo was goed voor 23 punten en de Nuggets verspeelden bijna nog een voorsprong van 12 punten in het vierde kwart. David West noteerde 22 punten en 7 rebounds voor de Pacers.

LA Clippers at Charlotte Bobcats 111-86

Blake Griffin scoorde 21 punten en pakte 10 rebounds en kreeg een staande ovatie van het publiek nadat hij met nog zes minuten te gaan werd gewisseld. Wacht eens. Werd de wedstrijd niet gespeeld in Charlotte? Precies! De fans pakken alles aan om te juichen, want voor hun eigen team hoeven ze het niet te doen. De Bobcats verloren namelijk voor de veertiende keer op rij een wedstrijd.

Philadelphia 76ers at Cleveland Cavaliers 99-84

Jrue Holiday scoorde 20 punten, totaal noteerden zes spelers meer dan 10 punten en de Philadelphia 76ers maakten een einde aan een reeks van twee nederlagen door de Cleveland Cavaliers met 99-84 te verslaan. De Cavs speelden zonder rookie Kyrie Irving (derde wedstrijd op rij) en zagen gister center Anderson Varejao uitvallen met een gebroken pols. Het zit even niet mee in Cleveland.

New York Knicks at Minnesota Timberwolves 100-98

De New York Lins versloegen afgelopen zaterdag de Minnesota Rubio’s. Jeremy Lin leidde zijn ploeg naar de vijfde overwinning op rij, al had Linsanity het een stuk moeilijker dan in zijn voorgaande wedstrijden. Lin schoot in de tweede helft slechts 1 op 13 van het veld, maar maakte een belangrijke vrije worp met nog 4.9 seconden te gaan. Lin was goed voor 20 punten, 6 rebounds en 8 assits.