NBA Recap (57): Clippers na verlenging langs Magic

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 57.

LA Clippers at Orlando Magic 107-102/OT

Chris Paul scoorde 29 punten, pakte 7 rebounds en deelde 8 assists uit in de 107-102 overwinning op de Orlando Magic. Lob City had daar wel een verlenging voor nodig. Toch ging de ploeg van coach Vinnie Del Negro  met een rot gevoel naar huis. Chauncey Billups verliet het vierde kwart de wedstrijd naar wat lijkt een achillespeesblessure. De veteraan was on fire door 11 van zijn 18 punten in het vierde kwart te scoren.

LA Lakers at Philadelphia 76ers 95-90

Kobe Bryant bereikte een mijlpaal door Shaquille O’Neal voorbij te gaan op de all-time topscorer lijst. Toch stal Lou Williams de show door eerst met een driepunter de score op 88-88 te zetten en in de volgende aanval met een driepunter de Sixers op voorsprong te zetten: 91-88. Williams eindigde de wedstrijd met 24 punten en de Sixers boekten opnieuw een goede overwinning.

Toronto Raptors at Washington Wizards 108-111/OT

De Washington Wizards verspeelden een voorsprong van 18 punten, maar wisten alsnog de Toronto Raptors te verslaan via een verlenging. John Wall scoorde 31 punten, pakte 5 rebounds en deelde 7 assists uit voor de Wizards die de vijfde overwinning van het seizoen boekten. Linas Kleiza was goed voor 30 punten en 5 rebounds voor de Raptors die nu een 8-18 record hebben.

Phoenix Suns at Atlanta Hawks 99-90

De man is bijna 38 jaar, maar kan nog steeds basketballen. Steve Nash scoorde 24 punten en deelde 11 assists uit in de 99-90 overwinning op de Atlanta Hawks. De spelverdeler van de Phoenix Suns miste slechts drie van zijn schoten en raakte al zijn vier driepunters. De Suns hebben nu een 10-14 record in het westen. De Hawks doen het beter met een 16-9 record.

Chicago Bulls at New Jersey Nets 108-87

Derrick Rose speelde minder dan elf minuten mee en verliet toen de wedstrijd met een lichte blessure. Volgens de sterspeler is er niets ernstigs aan de hand. Rose werd niet gemist. De Chicago Bulls namen in het eerste kwart een voorsprong van 21 punten en boekten een eenvoudige 108-87 overwinning op de New Jersey Nets. Carlos Boozer scoorde 24 punten.