NBA Playoffs Update #33 – Cavaliers domineren Game 3 in Cleveland

De laatste stap voor de NBA Finals is dan daar. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen

MONSTERZEGE CAVS BRENGT STAND OP 2-1

DE HEADLINES

De Cleveland Cavaliers hebben op indrukwekkend wijze gereageerd op de twee nederlagen van begin deze week in Boston. Met een 86-116 zege in eigen huis werd de serie op dominante wijze op 2-1 gebracht.

De Cavaliers begonnen energierijk aan de wedstrijd. Dankzij vijf vroege punten van George Hill en een goede verdediging stond Cleveland na de eerste zeven minuten met 4-9 voor. Terry Rozier was met vier punten de enige Celtics-speler die op dat moment tot scoren wist te komen. De voorsprong werd vervolgens uitgebreid in het eerste kwart dankzij vijf driepunters. Dit was precies wat er in de eerste twee wedstrijden in Boston ontbrak bij de Cavaliers. Na de eerste 12 minuten stond het 17-32 dankzij een goede start van Hill (11 punten) en LeBron James (12 punten).

Deze voorsprong werd gestabiliseerd in het tweede kwart. De verdediging van de Cavaliers bleef het de Celtics moeilijk maken. De thuisploeg bleef zelf sterk schieten en kreeg hulp van de bank. De Cavaliers vertrokken met een 41-61 voorsprong de kleedkamers in. Het grote verschil na 24 minuten werd gemaakt in de schietpercentages van beide teams (40% om 51% van het veld en 22% om 53% van de driepuntlijn).

COMPLETE DOMINANTIE

Na een ijzersterke eerste helft verwachtte iedereen een reactie van de Celtics. Niks bleek minder waar. De Cavaliers liepen zelfs uit naar een voorsprong van 25 punten in het begin van de tweede helft. Deze voorsprong bleken zij, ondanks een kleine opleving van de Celtics, de rest van het kwart te behouden. Na het derde kwart stond het namelijk 63-87 voor de Cavaliers en leek het duel beslist.

Het werd in het vierde kwart inderdaad niet spannend meer. Het gat werd zelfs met nog zes punten vergroot, waardoor de einduitslag op 86-116 uitkwam.

Bij de Cavaliers was LeBron James met 27 punten, 12 assist en vijf rebounds weer eens de toonzetter. Met de ene naar de andere schitterende pass nam hij zoals gewoonlijk zijn team weer bij de hand na een nederlaag. Er was niet eens een fantastische prestatie van de rest van het team voor nodig aan de aanvallende kant van de bal, want verder wist niemand boven de veertien punten te komen.

Het was vooral de verdediging van de Cavaliers die het werk deed. De wedstrijden van George Hill (13 punten) en J.R Smith (11 punten) zullen LeBron James tevreden stellen. Beide spelers waren in de eerste twee wedstrijden namelijk geen schim van wat ze in de derde wedstrijd waren. Ook de bank, onder leiding van Kyle Korver (14 punten), had een grote impact tijdens de wedstrijd.

PROBLEMEN IN UITWEDSTRIJDEN

Bij de Celtics was Jayson Tatum met 18 punten de bestpresterende speler. Het was een matige dag aan beide kanten van de bal voor de bezoekers. Ze schoten de bal minder, zowel van het veld (39% om 49%) als van de driepuntlijn (27% om 50%), werden verslagen in de rebounds categorie (34-45) en hadden minder bal movement dan de Cavaliers (16-23 assist). Al met al opnieuw een matige prestatie in een uitwedstrijd tijdens deze Playoffs voor de Celtics (1-5 record).

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Maandagnacht krijgen de Cavaliers de kans om de serie in eigen huis op 2-2 te brengen. Om 02.30 zullen de Celtics proberen revanche te nemen op de beschamende nederlaag van vannacht en met een 3-1 voorsprong terug te keren naar Boston.

Coverfoto:  Gregory Shamus / Getty Images