NBA Playoffs Update #24 – Warriors en Rockets naar conference finals

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

HISTORISCHE AVOND VOOR CHRIS PAUL

DE HEADLINES

Wat al een bijzondere wedstrijd voor Chris Paul was, werd nog specialer gemaakt door zijn uitzonderlijke prestatie. Niet alleen gaat CP3 voor het eerst naar de conference finals in zijn carriere, hij is ook nog eens de eerste speler met 40+ punten, 10+ assists en 0 turnovers in een playoff wedstrijd. De Point God speelde uitzonderlijk goed en mede dankzij hem wonnen de Rockets met 112-102 van de Utah Jazz.

Niet alleen Chris Paul kwam om te spelen in game 5. Donovan Mitchell deed zijn uiterste best om het de Rockets zo moeilijk mogelijk te maken. De rookie scoorde namelijk 22 punten in het derde kwart terwijl Houston als team 21 punten maakte. Helaas voor Utah wordt een basketball wedstrijd over vier kwarten gespeeld en de knappe prestatie van de rookie was dus niet genoeg.

Spida Mitchell raakte overigens geblesseerd in het vierde kwart. Hij bleef wel naast zijn teamgenoten zitten voor de laatste minuten. Zijn blessure lijkt niet ernstig te zijn, maar het is wel een onfortuinlijk einde voor het indrukwekkende seizoen van Donovan Mitchell.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

De Rockets gaan het opnemen tegen de Warriors in de Western Conference Finals. Chris Paul is voor het eerst in zijn leven zo ver gekomen in de playoffs. De Warriors verdedigen hun titel dit jaar en zij zullen de eerste stap proberen te maken naar een back-to-back championship. De eerste wedstrijd tussen de Rockets en de Warriors is pas van maandag naar dinsdagnacht om 03:00 Nederlandse tijd.

WARRIORS REKENEN AF MET DE PELICANS

De Golden State Warriors zullen de tegenstanders zijn van de Houston Rockets in de Western Conference Finals. De Pelicans werden vannacht met 113-104 verslagen in wedstrijd vijf, waardoor de Warriors de serie met 4-1 winnen.

De Warriors namen vanaf de eerste minuut het hef in handen. Na het eerste kwart was er een 32-26 voorsprong opgebouwd door de thuisploeg. Deze voorsprong verdween als sneeuw voor de zon in het tweede kwart. In een gelijk opgaand tweede kwart snoepten de Pelicans drie punten af van de voorsprong. Na 24 minuten was de stand 56-59 in het voordeel van de Warriors.

Na rust explodeerde de Warriors met 36 punten in het derde kwart. Aangezien de Pelicans moeite hadden om te scoren (19 punten) en de Warriors hun verdediging opschroefden, was het gat plotseling enorm. De voorsprong van de Warriors was gegroeid naar twintig punten: 75-96. In het vierde kwart zouden de Pelicans nog wel elf punten inlopen, maar echt dichtbij een zege kwamen ze niet.

Stephen Curry (28 punten), Kevin Durant (24 punten) en Klay Thompson (23 punten) waren als vanouds weer de uitblinkers bij de thuisploeg. Bij de Pelicans was Anthony Davis met 34 punten en 19 rebounds. Ook Jrue Holiday was met een triple-double (27 punten, 10 rebounds en 11 assist) erg belangrijk voor de Pelicans, zonder resultaat.