NBA Off-season Preview: Indiana Pacers

Door

Atlanta Hawks v Indiana Pacers - Game Seven

Met nog maar twee ploegen actief in de play-offs is het einde van het huidige seizoen in zicht. In plaats van rustig achterover leunen, zijn de verschillende General Managers achter de schermen al druk bezig met de invulling van hun teams voor volgend jaar. In deze rubriek nemen we dagelijks een franchise onder de loep, en kijken we hoe de personeelsbezetting er momenteel uitziet, en wat er te verwachten valt tijdens de aankomende off-season. Vandaag: de Minnesota Timberwolves.

Terugblik 2014/2015
Vorige zomer transformeerde Indiana van kampioenskandidaat tot lottery team binnen enkele weken. Nadat Lance Stephenson vertrok naar Charlotte, blesseerde superster Paul George zich gruwelijk, waardoor hij bijna een volledig seizoen uitgeschakeld was. Tot overmaat van ramp waren ook de overgebleven spelers om de haverklap geblesseerd, waardoor het nog een klein wonder was dat de Pacers tot de laatste dag (tevergeefs) meespeelden voor kwalificatie van de play-offs.

Roster 2015/2016
Onder contract:
Paul George
George Hill
C.J. Miles
Ian Mahinmi
Solomon Hill
Damjan Rudež

Free Agents:
Roy Hibbert (player option)
David West (player option)
Luis Scola (unrestricted)
Chris Copeland (restricted)
C.J. Watson (unrestricted)
Donald Sloan (unrestricted)
Lavoy Allen (unrestricted)
Rodney Stuckey (unrestricted)
Shayne Whittington (restricted)

Draftkeuzes
# 11
# 43

Zomerse Focus
1) Hercontracteren bankspelers Donald Sloan, Rodney Stuckey en Luis Scola
2) Draften center
3) Verhandelen Roy Hibbert

Indiana had afgelopen seizoen na Boston en San Antonio de meest productieve bank, wat extra knap is met de kennis dat ze een jaar eerder de twee na laagste bankproductie hadden. Derhalve dienen belangrijke free agents met aflopende contracten, zoals Sloan, Stuckey en Scola, opnieuw vastgelegd te worden. Daarnaast doen de Pacers er goed aan om met de onzekerheid van de spelersopties van West en Hibbert (waarvan overigens beiden wordt verwacht dat ze hun spelersoptie lichten), een jonge big (Frank Kaminsky, Trey Lyles en Myles Turner bijvoorbeeld) te draften. Vervolgens kan er voorzichtig rondgekeken worden naar mogelijk geïnteresseerden in Hibbert, die zijn langste tijd in Indianapolis wel gehad heeft.

Potentiële Rotatie 2015/2016
Pacers
Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen