Spurs revancheren zich tegen Knicks

Door

De San Antonio Spurs zijn op dit moment het beste team in de NBA. Wie het beste team weet te verslaan, dat gebeurt sporadisch, kan een getergde Spurs ploeg verwachten wanneer beide ploegen weer treffen.

Dat gebeurde dan ook vrijdagavond, toen de New York Knicks op bezoek kwamen. De Spurs revancheerden zich voor de eerdere nederlaag en wonnen met 101-92.

Voor de thuisploeg betekende het de achtste overwinning op rij. De Spurs hebben nu een 37-6 record. De bezoekers uit New York kunnen op dit moment minder florissante cijfers voorleggen. De laatste vijf wedstrijden werden allemaal verloren en zodoende hebben de Knicks nu een 22-20 record.

,,We hebben keihard een overwinning nodig,” stelde Knicks-sterspeler Amar’e Stoudemire na afloop. ,,Dat is het enige. Er is geen sprake van een crisis of iets dergelijks, maar we moeten gewoon een keer weer het gevoel van een overwinning proeven. Dat is de enige manier dat we uit deze negatieve sleur weg kunnen komen.”

Stoudemire gaf vrijdagavond zelf niet het goed voorbeeld. Voor de eerste keer 27 wedstrijden wist hij niet minimaal twintig punten te noteren. Hij kwam tegen de Spurs slechts tot 18 punten.

Bij de thuisploeg waren Tim Duncan en Tony Parker (allebei 21 punten) goed op dreef.

Voorlopig zullen de fans uit San Antonio de ploeg niet meer terug zien in het eigen AT&T Centre. Van de komende dertien wedstrijden zullen de Spurs er twaalf buitenhuis afwerken, te beginnen zaterdagavond op bezoek bij de New Orleans Hornets.

De Knicks treden diezelfde avond in de Madison Square Garden aan tegen de Oklahoma City Thunder.

Zie hier de samenvatting van de Knicks tegen de Spurs van vrijdagavond.

Foto: life.com

Ook leuk om te lezen