NBA Music: Knicks wederopstanding?!

Door

New York Knicks  v Philadelphia 76ers

De New York Knicks leken hard op weg om dit jaar wederom een van de schlemielen van de NBA te worden. Maar 2014 is een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. En natuurlijk maakt een zwaluw nog geen zomer, maar voorlopig zijn de Knicks prima begonnen aan dit nieuwe kalenderjaar. Hun record staat in januari op 5-1. Er werd alleen verloren van Dallas, maar daar tegenover stonden winstpartijen tegen San Antonio, Miami, Detroit en Philadelphia.

Veel NBA fans hebben een haat-liefde verhouding met de Knicks uit New York. Soms zijn ze heel goed en soms zijn ze zo ontzettend slecht! Wijlen Guru maakte daar met MC Solaar eens een mooie track over voor zijn Jazzmatazz project.

Zoals gezegd een zwaluw maakt nog geen zomer en de Knicks hebben al vaker laten zien dat ze in staat zijn om na een goede serie weer een paar weken draken van wedstrijden te spelen, maar het is nooit over voordat het echt  over is

Voorlopig staan spelers als Carmelo Anthony, Amare Stoudemire op om New York en de wereld te laten zien dat er wel degelijk goed gebasketbald kan worden in The Big Apple.

Even een klein verhaaltje. Urban Dance Squad, een van mijn all-time favoriete Nederlandse bands, maakte in 1989 een nummer genaamd “Big Apple”. Deze verscheen op hun debuutalbum getiteld Mental Floss for the Globe. Tot op de dag van vandaag wordt deze track nog geregeld gedraaid in Madison Square Garden voor een wedstrijd van de New York Knicks.

 

Voor dit moment zijn ze daar bij de Knicks er in hun nopjes. Ze zijn blij en voelen zich goed! Het is een nieuwe dag!

Jullie ook een fijne dag gewenst vandaag!

Zoek je nog wat andere soundtracks voor deze prachtige dag?

kijk eens op www.soundcloud.com/dfelic

 

Ook leuk om te lezen