NBA Playoffs 2019: Philadelphia en Portland dwingen wedstrijd 7 af

Op dag 26 van de NBA Playoffs redden zowel Philadelphia als Portland nog hun playoff aspiraties door hun thuiswedstrijden te winnen. De 76ers waren veel te sterk voor Toronto en wonnen met 112 – 101. Portland nam na het eerste kwart het heft in handen en won met 119 tegen 108.

GAME 6: Toronto Raptors 101- 112 Philadelphia 76ers

THE HEADLINES

Philadelphia wist hun vege lijf te redden door een uitstekende partij te spelen tegen Toronto. De Raptors hadden geen moment de illusie dat er vannacht iets te halen viel. Halverwege het tweede kwart was de achterstand al opgelopen tot bijna 20 punten. Toronto deed aan het einde van het eerste kwart iets terug, maar dit bleek niet meer dan een speldenprik te zijn.

Jimmy Butler was de grote man met 25 punten, 6 rebounds en 8 assists. Speciale vermelding voor Joel Embiid die in zijn 35 minuten speeltijd een +- noteerde van +40. Ondanks dat hij zijn schot niet echt wist te vinden.
Toronto leek het zoals wel vaker op een two-man-show waarbij Kawhi Leonard en Pascal Siakam de enige offensieve krachten waren. De anderen waren niet bij machte om een vuist te maken tegen dit Philadelphia.

THE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Maandagnacht vindt game 7 plaats in het Scotiabank Arena in Toronto om 1:00 Nederlandse tijd. Deze wedstrijd zal bepalen wie de tegenstander wordt van de Milwaukee Bucks in de Eastern conference finals.

GAME 6: Denver Nuggets 108 – 119 Portland Trailblazers

Portland trok afgelopen nacht aan het langste einde in een spannende wedstrijd. De Denver Nuggets waren in het begin van de wedstrijd heer en meester en liepen al snel uit naar een voorsprong van 10 punten. De Blazers kwamen in het tweede kwart sterk opzetten en keken eigenlijk nooit meer achterom. In het begin van het vierde kwart probeerden de Nuggets er nog wel een wedstrijd van te maken, maar halverwege het vierde kwart was de achterstand opgelopen naar 14 punten. Daarmee werd de wedstrijd ook vakkundig uitgespeeld door Portland.

Damian Lillard en CJ McCollum waren goed voor een totaal van 62 punten. 32 punten kwamen van Lillard en McCollum tekende voor 30 punten. Daarnaast was Rodney Hood goed voor 25 punten vanaf de bank. Zach Collins was de laatste Blazer in de dubbele punten met 14 punten.

Bij Denver was Nikola Jokic de (letterlijk) grote man met 29 punten, 12 rebounds en 8 assists. Voor de 29 punten had Jokic slechts 15 schoten nodig. Jamal Murray had voor zijn 24 punten 20 schoten nodig.

UP NEXT

Game 7 zal zondagavond of maandagnacht plaatsvinden in het Pepsi Center in Denver. Hoe laat de wedstrijd precies zal zijn is op dit moment nog niet bekend. Beide teams gaan een gooi doen naar een plek in de Western conference finals tegen de Golden State Warriors of de Houston Rockets.

(Coverfoto: Garrett Ellwood/Getty Images)