NBA Music : Deutschland ist funky

Door

Seattle Supersonics v Golden State Warriors

Het kan geen toeval zijn. Terwijl ik in Berlijn met twee goede gigs het nachtleven een beetje meer funky maak, laat Dirk Nowitzki in de NBA zien dat we deze Duitser nog niet af moeten schrijven. Hij zorgt er eigenhandig voor dat de Dallas Mavericks in de race blijven voor de play-offs. Deze week een ode aan Duitse muziek en basketballers.

Mijn eerste kennismaking met Duitse basketballers was toen ik Detlef Schrempf zag spelen bij de Seatlle Supersonics. Hij was een vreemde eend in de bijt bij een team dat werd “gerund” door Gary Payton en Shawn Kemp. Niet in de laatste plaats een vreemde eend door zijn blockhead. Zo hoekig als het kapsel van Schrempf, is de muziek van Kraftwerk. Kraftwerk was mijn introductie tot elektronische dansmuziek.

Zo strak als het kapsel van Detlef, zo warrig is de haardos van Dirk Nowitzki. Ik kan me zo voorstellen dat Dirk voor een wedstrijd één van de volgende songs opzet.

Whale uit 1995. Lekkere grungy, punky en toch groovy gitaarherrie.

En natuurlijk Das EFX. Alleen de naam is Duits. Maar voor mij een goede smoes om deze all-time favorite hiphop crew even te kunnen noemen.

En als je benieuwd bent welke sound er nu hot is in Duitsland (lees: Berlijn), heb ik mijn DJ-set van vorig weekend toegevoegd. Een erg fijne deephouse set. Heerlijk voor het resterende deel van je weekend.

Tot volgende week!

 Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen