NBA Highlight Reel: Hawes for three, de ark van OKC

Door

Hawes

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Spencer ‘Fail’ Hawes
Hoi, mijn naam is Spencer Hawes. Ik ben 27 jaar oud. Mijn hobby’s zijn punniken, puzzelen, en airballs schieten bij mijn nieuwe team, de Charlotte Hornets. Ik houd ook van met 94-92 verliezen tegen de discutabel spelende Hawks. (Schrijver dezes, fan van de Los Angeles Clippers, is plotseling verschrikkelijk blij dat Hawes niet meer in Californië speelt).

2. Spring in his step
Russell Westbrook beschikt over de nodige dosis springtalent. Dat weet alles en iedereen, zou je denken. De verdediging van de Denver Nuggets evenwel niet, want die stonden bij een gemist schot van OKC kennelijk te slapen. Danilo Gallinari en Kenneth Faried: we houden jullie ervoor verantwoordelijk dat de Nuggets met 93-117 verloren.

3. Ark van Noach
We blijven even bij Oklahoma City, want Nuggets-coach Mike Malone had wel een hele mooie metafoor voor de Thunder. Hij vergeleek de ploeg namelijk met de ark van Noach. Niet omdat we een zondvloed kunnen verwachten of omdat Kevin Durant van timmeren houdt, maar omdat ze volgens hem zoveel talent hebben dat ze op elke positie twee toppers kunnen opstellen.

4. In, spin, de bocht gaat in…
Je tegenstander te slim af zijn door een mooi rondje te draaien om je as is een passeerbeweging die wij bij SportAmerika graag zien. Jae Crowder (Boston Celtics) gaf er vannacht tegen de San Antonio Spurs zijn eigen ‘draai’ aan, maar DeMar DeRozan blijkt toch echt de koning van de rondedans. Zijn Raptors speelden de Milwaukee Bucks bovendien helemaal tureluurs: 87-106.

5. Dunkin’ Dirk
Al vroeg in het seizoen heeft Dirk Nowitzki gepiekt. Waarom? Simpel. De beste man is namelijk op leeftijd, en we weten allemaal dat als je oud en versleten bent, dunken geen goed plan is. Daarom bij deze voor de eerste én laatste keer dit seizoen: Dunkin’ Dirk, winnend en wel bij de Lakers (103-93).

Foto: Charlotte Hornets

Ook leuk om te lezen