Names of Fame in the NHL [15-11]

Door

Ook zo verveeld door die NHL lockout? Anders wij wel. En wat doet iemand die verveeld  is? Zoeken naar opvallende namen of beter nog; rare namen in de NHL. De komende weken bekijken we daarom een persoonlijke top 15 van de meest grappige, bizarre en tongbrekende namen uit de NHL. Vandaag trappen we af met de eerste vijf klassiekers: nummers 15 tot en met 11.

15. Jordin Tootoo: Hier hadden we ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld Jonathan Cheechoo, gewoon, omdat het als grappige babytaal klinkt. Tootoo is een speler van de Detroit Red Wings en de eerste speler in de NHL die van Inuit-afkomst is.

14. Keith Tkachuk: Omdat het een ronduit stoere achternaam is, die zo uit een Batmancomic kan komen; Ka-tsjuk. Tkachuk is één van de vijf Amerikaanse spelers die in de NHL meer dan 500 keer scoorde. Dit deed hij bij o.a. de Phoenix Coyotes en St. Louis Blues. Zijn achternaam komt van oorsprong uit Oekraïnië. De foto rechts toont Tkachuk in 1996 in een langvergeten jersey van de Yotes.

13. Sergei Krivokrasov: Krivokrasov zou een werkwoord kunnen zijn voor het maken van die lukrake tekeningetjes wanneer je tijdens een telefoongesprek een eeuwigheid in de wacht hangt. Hij speelde voor de Chicago Blackhawks en deed in 1999 als speler van de Nashville Predators mee met de NHL All-Star Game.

12. Jeff Beukeboom: Net als bijvoorbeeld Joe Nieuwendyk (overigens een neef van Beukeboom), Rob Klinkhammer en Jay Bouwmeester is ook Jeff Beukeboom zo’n uit het Nederlands afkomstige naam die Amerikanen heerlijk uitspreken, of beter gezegd, verbasteren. Beukeboom speelde voor de Edmonton Oilers en New York Rangers en zijn zoon Brock werd in 2010 gedraft door de Tampa Bay Lightning. Het is echter niet geheel onlogisch dat iemand met zo’n naam in 1999 moest stoppen in verband met ‘post-concussion symptoms’.

11. Dave Snuggerud: Iemand die in 265 wedstrijden in 2 vechtpartijen terecht komt, mag met recht een achternaam dragen die klinkt als een schattig Scandinavisch knuffeldier. Snuggerud is echter een geboren Amerikaan, die in de jaren negentig voor de Buffalo Sabres, San Jose Sharks en Philadelphia Flyers speelde.

Dit artikel is geschreven door Anne-Geert Pruim.

Ook leuk om te lezen