MVP Race: George the First

Door

bannermvp

Indiana Pacers v Atlanta Hawks1. Paul George (Indiana Pacers)

De laatste keer dat een Pacer de ranglijst aanvoerde van de MVP-race moet al een behoorlijke tijd geleden zijn. George lost in elk geval al vroeg de hoge verwachtingen in die dit seizoen rond zijn persoon hangen na die geweldige play-offsduels die hij uitvocht met LeBron James. De Pacers ongeslagen en George als volwassen leider. Het belooft veel moois voor de rest van het seizoen.

2. Chris Paul (Los Angeles Clippers)

Paul is weergaloos gestart dit seizoen. Hij scoort als nooit tevoren, geeft ruim dertien assists en dat alles uiterst effectief. En serieus, 42 punten en 15 assists tegen de Warriors. Videogame statistieken. Het enige smetje was het verloren openingsduel tegen stadsgenoot de Lakers. Maar Paul heeft zijn abonnement op hoge noteringen in de MVP-race al besteld.

3. Kevin Love (Minnesota Timberwolves)

Gaat Love dan eindelijk zijn belofte inlossen? Afgaande op zijn eerste vier duels heeft hij een MVP-seizoen in zich, maar dan moet hij wel een keer blessurevrij blijven. Jammer van de gemiste game winner tegen de Cavs (een back-to-back), maar 27 punten en 14+ rebounds? Wow!

4. James Harden (Houston Rockets)

Paul en de Clippers bezorgden Harden zijn eerste nederlaag van het seizoen, na drie zeges op rij. De combi met Howard is nog niet top, maar Harden zien we eerder terug in de NBA-finals dan oud-teamgenoten Durant en Westbrook. Wat een fijne speler en wat een lekker team die Rockets.

Tussenstand MVP Race5. Damian Lillard (Portland Trail Blazers)

De regerend rookie van het jaar ontwikkelt zich als een trein. Hij ontpopt zich als een echte leider voor de Trail Blazers en schiet als de beste. Bijna vijftig procent van zijn driepunters gingen raak in de eerste drie duels. Tegen San Antonio Spurs noteerde hij een statline van 25 punten, 7 rebounds en 7 assists. Lillard wordt een hele grote.

6. Stephen Curry (Golden State Warriors)

Misschien wel de fijnste speler om naar te kijken. Moet wel heel erg op zijn turnovers letten, met 11 tegen de Clippers als negatief hoogtepunt. Maar als Curry hot is, een genot voor de basketbal-liefhebber. Scoort niet alleen, maar zette gisteren tegen de Sixers een triple-double op het bord + vijf steals.

7. Michael Carter-Willams (Philadelphia 76ers)

One and done? MCW heeft zijn moment of fame gehad, maar de rookie gaan we niet meer terugzien in de MVP-race dit seizoen. Bizarre debuutweek natuurlijk, met bijna-quadruple double tegen Miami Heat als meest absurde uitschieter. Tegen de Warriors werd hij weer met beide beentjes op de grond gezet.

8. Kevin Durant (Oklahoma City Thunder)

Ja, Durant begon het seizoen veelbelovend met 42 punten in het openingsduel tegen de Jazz. En ja, hij scoort veel (bijna dertig punten per wedstrijd na drie duels). Maar het is niet overtuigend, het is allesbehalve effectief (minder dan dertig procent van zijn driepunters gaat raak) en ook in de andere categorieën is hij niet dominant aanwezig. Dat moet veel beter, wil KD ooit die MVP-award winnen.

Miami Heat v Oklahoma City Thunder - Game One9. LeBron James (Miami Heat)

James noteert gemiddeld na vier duels 23 punten, 8 assists en 5 rebounds. Daarbij schiet hij 56% van al zijn schoten raak en 53 procent (!) van zijn driepunters. Zijn Miami staat na deze vier wedstrijden echter al op twee verliesduels en ongeacht deze best aardige cijfers voelt het alsof LeBron niet zo goed speelt. MVP-onwaardig, LeBron! We willen 30+ punten, 10+ assists en 8+ rebounds. Gewoon goed is niet goed genoeg. All-time goed, en dat alleen, volstaat.

10. Anthony Davis (New Orleans Pelicans)

Unibrow en de Pellies. Het zou een strip kunnen zijn. Maar Davis gaat nog mooie dingen laten zien in de komende jaren. Zijn laatste statline: 25 punten (9-13 FG, 69,2%), 8 rebounds, 4 assists, 6 blocks en 6 steals. Weliswaar tegen de Bobcats, maar veel beter krijg je ze niet, zo’n individuele boxscore.

Heb je een opmerking over de rankings, ben je het er mee eens, of juist niet. Discussieer mee  op@jwzsportam.

Ook leuk om te lezen