Munchak opvolger Fisher bij Titans

Door

De Tennessee Titans hebben een beslissing genomen en Mike Munchak als vervanger van Jeff Fisher aangesteld. Hiermee wordt hij de 16e coach van de franchise en de eerste oud-speler die deze positie zal bekleden.

Munchak werkte veertien jaar als offensive line coach onder Fisher. Hij maakte duidelijk dat er veranderingen zullen gebeuren. ,,Ik sta nu op mijn eigen benen en ik zal beoordeeld worden op wat ik doe, niet op wat er hier vroeger gebeurde,” zei Munchak. ,,Ik denk dat we hier zeker potentieel hebben en dat ik de geschikte persoon ben om de puzzel compleet te maken en ons in de goede richting te sturen.”

Er staan voor het seizoen kan beginnen nog heel wat taken te wachten voor Munchak. Er moeten nog minstens vijf assistenten worden aangewezen: een nieuwe defensive coördinator, defensive line coach, running back coach en wide receiver coach.

Uiteraard moet Munchak zelf ook worden vervangen, en hierbij denk hij aan zijn beste vriend en voormalig teamgenoot Bruce Matthews, die momenteel als assistent aan het werk is bij de Houston Texans.

Munchak speelde college football bij Penn State en speelde daarna 159 wedstrijden voor de Houston Oilers (nu Tennesee Titans) voor hij stopte in 1994. Hij werd opgenomen in de Hall of Fame en niemand bij het team zal nu ooit nog nummer 63 dragen.

Foto: thegsms.com

Ook leuk om te lezen