Moore schiet Bulls langs Westbrook

465309612

Donderdagavond staan er altijd mooie duels op het programma en vannacht was dat niet anders. De Chicago Bulls ontvingen de mannen uit Oklahoma City, waar Russell Westbrook bezig is met een opmerkelijke reeks triple-doubles. Daarop volgde een confrontatie tussen de Dallas Mavericks en Portland Trail Blazers, twee outsiders voor de titel.

Tip-Off: Moore bezorgt Bulls zege
Russell Westbrook is het gesprek van de dag in de NBA. De point guard haalde in zijn laatste vier duels triple-doubles en scoorde in zijn laatste drie duels minstens 39 punten. Hoe zeldzaam dat wel niet is?
Bu9zc86
Zonder Kevin Durant is het duidelijk dat Westbrook zijn ploeg flink op sleeptouw neemt door eigenlijk alles te doen. Dat was vannacht tegen de Chicago Bulls niet anders, maar zijn 43 punten, acht rebounds en zeven assists waren niet genoeg voor de zege.

De Thunder begonnen voortvarend aan het duel en bouwde in het eerste kwart al een voorsprong uit van dubbele cijfers. De reserves van de Bulls toonden in het kwart daarop veerkracht en zorgde ervoor dat de achterstand bij rust werd verkleind tot twee punten. In het derde kwart was Westbrook niet te stoppen. Hij scoorde maar liefst 19 punten, mede dankzij enkele acrobatische lay-ups.

Bij aanvang van het slotkwart had OKC een voorsprong opgebouwd van zeven punten en die verdedigde het lange tijd met verve en met nog iets meer dan een halve minuut op de klok stonden de bezoekers drie punter voor. Er was echter één man die voor de ommekeer zorgde en dat was E’Twaun Moore. De onwaarschijnlijke held van de avond raakte in het slotkwart al zijn zes schoten en scoorde een career high negentien punten. Met nog twee seconden op de klok raakte Moore bovendien het belangrijkste schot in zijn loopbaan, na een knappe assist van Pau Gasol. Het bleek de game winner te zijn, nadat Westbrook zijn voet over de zijlijn zette in de laatste play van het duel.

Andere spelers die een goede wedstrijd kende waren onder meer Serge Ibaka met 25 punten, negen rebounds en drie blocks en voor Chicago Nikola Mirotic, die klimt in de race om rookie of the year. Voor de derde wedstrijd op een rij scoorde hij meer 23+ punten, 26 om precies te zijn. Mike Dunleavy en Pau Gasol scoorden beide 21 punten.

Three Point Play: Portland wint van Dallas, verliest Matthews
* De Trail Blazers hebben met 94-75 gewonnen van de Mavericks, maar de sfeer was niet al te best na afloop. Wesley Matthews scheurde zijn achillespees af en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Dat is een grote aderlating voor de nummer drie in de Western Conference.

“De beweging die ik maakte heb ik al duizenden keren gedaan in mijn leven”, zei Matthews na afloop. “Het voelde alsof iemand me heel hard schopte en zoals je in de herhaling misschien wel ziet kijk ik direct naar achter. Ik bad dat er iemand stond. Ik hoopte het heel erg, maar het bleek niet zo te zijn.”

* In het tweede kwart kwamen de Dallas Mavericks niet verder dan dertien schamele punten. Blazers-coach Tony Scott sprak na afloop dan ook lovende woorden over de verdedigende prestaties van zijn ploeg. Het is een knappe prestatie om een team met zo veel aanvallende kwaliteiten als de Mavs op 75 punten te houden.

* Bij de Trail Blazers kroonde LaMarcus Aldridge zich topscorer. in een rechtstreeks duel met Dirk Nowitzki scoorde hij zeventien punten en greep twaalf rebounds. Ook Nicolas Batum had een double-double te pakken met vijftien punten en eveneens twaalf rebounds.