James te sterk voor de Thunder

Door

1recap1

Miami Heat @ Oklahoma City Thunder 110-100

Het was wederom ‘King James’ die Miami een overwinning bezorgde, deze keer was het tegen de opponent van de NBA Finals van vorig jaar: Oklahoma City Thunder. Het was een rare avond in Oklahoma City, er heerste een grimmige sfeer op het veld en er werden veel onnodige fouten gemaakt met als gevolg twee spelers die te veel fouten achter hun naam hadden staan, namelijk Dwyane Wade, die het veld drie minuten voor tijd zelfs met zes fouten moest verlaten, en Kevin Durant. Toch niet de minst belangrijke spelers.

Mede door deze vele fouten en misschien een paar dubieuze beslissingen van de scheidsrechters gingen de fans zich er ook mee bemoeien. Chris ‘Birdman’ Andersen was aan het bekvechten met een Thunder fan, maar werd tot rust gebracht door LeBron James. Ook Kevin Durant werd meegesleurd in het grove spel. Volgens veel NBA kenners is hij een van de aardigste spelers in de NBA, maar ook de speler met de meeste technische fouten. Ook in deze wedstrijd was het raak, na een fout op KD die niet werd gegeven, reageerde de sterspeler wat overdreven en moest dat bekopen met een technical.

Genoeg gepraat over de minpunten in de wedstrijd, nu even over naar de goede momenten, die er genoeg waren. James was weer eens de belangrijkste speler bij de Heat met 39 punten, 12 rebounds en 7 assists. Als je deze cijfers ziet, begin je te twijfelen of het nog heel veel beter kan. James is op een ongekend hoog niveau bezig. Ondanks dat hoge niveau kon hij zijn record niet door kon zetten, hij eindigde namelijk met (maar) 58% van zijn schoten raak.

Als je kijkt naar de box score na de wedstrijd zie je dat Kevin Durant met 40 punten eindigde. Een geweldige score, maar hij begon pas op gang te komen in de tweede helft. Met nog vier minuten en 22 seconden te gaan tot de halftime, raakte Durant zijn eerste field goal. Hiervoor had hij al wel zes punten met vrije worpen. Russell Westbrook speelde ook een goede wedstrijd met 26 punten, 10 assists en 6 rebounds.

James, Wade, Bosh, Durant en Westbrook gaan nu op weg naar Houston voor het aankomende All-Star weekend.

Los Angeles Clippers @ Los Angeles Lakers 125-101

De strijd om LA is dit jaar overduidelijk gewonnen door de Clips. Het team van Vinny Del Negro speelde dit seizoen drie keer tegen de Lakers en alle drie de wedstrijden werden gewonnen. voor de Clippers was dit de derde en tevens laatste wedstrijd in het reguliere seizoen tegen de Lakers. Chris Paul en Blake Griffin waren zoals zo vaak de belangrijkste schakels binnen ‘Lob City’. Paul eindigde de wedstrijd met 24 punten en 13 assists. Griffin kwam tot 22 punten en 10 rebounds. Ze eindigde allebei met een double-double, wat ook het geval was voor DeAndre Jordan(11 punten, 12 rebounds).

Bij de Lakers was Kobe Bryant zoals gewoonlijk de ster en kwam tot 20 punten samen met 11 assists en 5 rebounds. Het was uiteindelijk niet genoeg om de Clippers tegen te houden en dus zullen de spelers zich nu op gaan maken voor de All-Star break. Griffin, Paul, Howard en Bryant zullen we zien schitteren in de All-Star wedstrijd van aankomende zondag.

Ook leuk om te lezen