MLS Recap (10): NYRB en DC United winnen ruim, Seattle onderuit

Seattle Sounders – San Jose Earthquakes, 0-1

San Jose Earthquakes kwam vannacht enigszins verrassend tot een overwinning uit bij Seattle Sounders. De bezoekers gingen door een 1-0 overwinning met de punten aan de haal. Matchwinner was Chris Wondolowski, die na 25 minuten uit een penalty de score opende.

Na de rust speelde de uitploeg vol op de counter. Uit een van die gevaarlijke omschakelingen was Wondolowski nog dichtbij een tweede treffer, maar keeper Gspurning stond op de goede plek. De beste kans aan de andere kant was voor Montero, maar hij zag zijn inzet gestopt worden door Busch.

Portland Timbers – Real Salte Lake, 2-3

Titelkandidaat Real Salt Lake had het vannacht knap lastig met Portland Timbers. Salt Lake kwam vijf minuten voor rust nog op voorsprong door een goal van Saborio, maar na rust kantelde de wedstrijd. Door twee goals van Nagbe waren de Timbers hard op weg naar drie punten.

Maar het juichen kwam te vroeg. Eén minuut voor tijd zette Steele op aangeven van Johnson de gelijkmaker op het bord. Drie minuten in de blessuretijd was het middenvelder Beckerman die op fantastische wijze de winnende maakte. Uit een boogbal van Espindola nam hij de bal op de slof en zag hij het leer verdwijnen in de verre hoek.

Philadelphia Union – Vancouver Whitecaps FC, 0-0

Spits Sebastien Le Toux keerde terug op het oude nest met Vancouver. Een boeiende show leverde zijn terugkomst niet op afgelopen nacht. Le Toux was nog wel dichtbij een treffer. Vlak voor tijd zag hij zijn schot echter net naast gaan.

Vancouver is na het duel nog steeds zonder verlies en heeft acht punten. Philadelphia doet het wat minder goed, met de 0-0 behaalde de ploeg zijn eerste punt van het seizoen.

New York Red Bulls – Montreal Impact, 5-2

New York behaalde thuis opnieuw een ruime score. Vorige week won de ploeg nog met 4-1, ditmaal werd Montreal Impacht overrompeld met een 5-2 einduitslag als resultaat. Grote man bij de Red Bulls was Thierry Henry. De Franse spits scoorde drie goals en gaf een assist.

Het leek vannacht niet direct een makkelijke overwinning te worden voor de thuisploeg, want via spits Nyassi kwam het bezoekende team op een 1-0 voorsprong. Montreal ging zelfs met een 1-2 voorsprong rusten, maar na de thee scoorden Heny (2x), Kenny Cooper (opnieuw hij) en Ballouchy, waardoor de uitslag bleef steken op 5-2.

Toronto FC – Columbus Crew, 0-1

Toronto FC leed zijn derde nederlaag op rij. Ditmaal moest de ploeg zijn meerdere erkennen in de Columbus Crew. Een treffer van Anor tien minuten na rust deed het team van Danny Koevermans en trainer Aron Winter de das om.

De overwinning voor de Crew was terecht, ondanks het feit dat beide ploegen niet best speelden. Er vielen weinig kansen te noteren en langdurig balbezit schaars was.

DC United – FC Dallas, 4-1

Vrijdag was DC United FC Dallas al de baas. Het werd liefst 4-1 voor de thuisploeg. Maicon Santos was de grote man aan de kant van United. Hij verzorgde twee doelpunt en liet ook nog een assist bij de treffer van Nick DeLeon noteren. DeRosario was eveneens belangrijk met twee beslissende eindpasses.

Na de 1-0 (29.) wist Dallas nog terug te komen voor rust via een treffer van Perez, maar na rust liep DC eenvoudig weg. DeLeon, Cruz en Maicon Santos scoorden binnen twaalf minuten, waardoor het verzet van Dallas gebroken was. De resterende twintig minuten kabbelden rustig voorbij.