NBA Week in Review: Russell Westbrook on fire, einde seizoen Wesley Matthews

Door

Oklahoma City Thunder v Philadelphia 76ers

In de Week in Review zet SportAmerika wekelijks de belangrijkste zaken van de afgelopen NBA-week op een rijtje. Deze week onder andere: de geweldige week van Russell Westbrook en de vreselijke blessure van shooting guard Wesley Matthews.

Russell Westbrook is bezig om in zijn eentje de Oklahoma City Thunder naar de play-offs te leiden. De point guard speelt de laatste weken geweldig. Woensdagavond noteerde hij voor de vierde keer op rij een triple-double. Dat was sinds Michael Jordan in 1989 niet meer gebeurd. Westbrook scoorde 49 punten (een career-high), pakte vijftien rebounds en gaf tien assists.

Een dag later kwam er een eind aan de reeks. In Chicago kwam de speler ‘maar’ tot 43 punten, acht rebounds en zeven assists. De Oklahoma City Thunder-fans hoefden echter niet lang te treuren, want gisteravond tegen de Toronto Raptors noteerde hij er alweer eentje. In de eigen Chesapeake Energy Arena had de point guard 43 punten, zeventien assists, elf rebounds en vier steals.

Westbrook is door zijn prestaties van de laatste weken zeker een kandidaat voor de MVP-award. In februari noteerde hij gemiddeld 31,2 punten, 10,3 assists en 9,1 rebounds per game.

Russell Westbrook

(Bron: ESPN.com)

Wesley Matthews
Vreselijk nieuws voor de Portland Trail Blazers deze week. Shooting guard Wesley Matthews mist de rest van het seizoen vanwege een blessure. Matthews scheurde donderdagavond tegen de Dallas Mavericks (94-75 winst) zijn achillespees. De shooting guard was dit seizoen erg belangrijk voor Portland. Hij maakte gemiddeld 15,9 punten per wedstrijd. Ook zijn schotpercentage als het gaat om driepunters was erg goed. Matthews raakte 39,1 procent van zijn schoten van achter de driepuntslijn. Verder zullen de Blazers ook zijn verdedigende kwaliteiten missen.

Een vervanger had Portland al in huis. Net voor de trade deadline werd Arron Afflalo van de Denver Nuggets namelijk aangetrokken. Hij lijkt de rest van het seizoen de startende shooting guard te worden.

http://youtu.be/y4E58pT7BUs

Jimmy Butler
Ook Chicago kreeg afgelopen week te maken met slecht nieuws. Op maandag werd duidelijk dat ook hun shooting guard een hele tijd eruit is. Jimmy Butler mist volgens meerdere Amerikaanse bronnen drie tot zes weken. Butler kampt met een elleboogblessure. De speler was voor zijn blessure bezig aan een geweldig seizoen. In 55 wedstrijden noteerde hij gemiddeld 20,2 punten, 5,9 rebounds en 3,3 assists per wedstrijd. Ook werd hij voor het eerste geselecteerd voor de All-Star Game.

Brian Shaw
De Denver Nuggets ontsloegen dinsdagmiddag hun coach Brian Shaw. De ploeg uit Colorado is bezig aan een teleurstellend seizoen. Van de 59 wedstrijden onder Shaw werden er maar twintig gewonnen. Op dit moment staan de Nuggets op een twaalfde plaats in de Western Conference met 21 overwinningen en veertig nederlagen.

Boete
De New York Knicks kregen een boete van de NBA, omdat Phil Jackson iets had gezegd over collegespeler D’Angelo Russell. Jackson noemde de speler een “great-looking kid” en een “great prospect”. Het is voor bestuurders van een NBA-team niet toegestaan om publiekelijk iets over een speler, die nog niet gedraft mag worden, te zeggen. Hoe hoog de boete was, is niet bekendgemaakt.

Ray Allen
Ray Allen kondigde vorige week aan dat hij dit seizoen zeker niet meer tekent bij een NBA-team. De tweevoudig NBA-kampioen stond in de belangstelling van verschillende teams. Een terugkeer in de NBA volgend jaar behoort nog wel altijd tot de mogelijkheden.

Craig Sager
Donderdagavond keerde TNT-verslaggever Craig Sager terug. De verslaggever, die altijd zeer kleurrijke pakken draagt, deed voor het eerst sinds 10 april weer verslag van een wedstrijd. Bij de 63-jarige Sager werd elf maanden geleden leukemie geconstateerd.

“I just missed the whole atmosphere. I like being there”, aldus Sager voorafgaande aan de wedstrijd tussen Thunder en de Bulls.

Nate Robinson
De Los Angeles Clippers versterkten zich zaterdag met Nate Robinson. De speler zat lange tijd zonder club. Robinson tekende een contract voor tien dagen en speelde gisteren al zijn eerste wedstrijd. De shooting guard kwam tot vijf punten, drie assists en één rebound.

Wat een geweldige actie van Stephen Curry.

Ricky Rubio speelde een geweldige wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers. De Spanjaard noteerde onder andere vijftien assists.

Ook de aflevering van Shaqtin’ A Fool was vorige week geweldig.
http://youtu.be/8lQp4QEIBPk

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen