MNF: Saints winnen thriller, Raiders laten AB drama achter zich

New Orleans Saints Houston Texans

Het toetje van week 1 in de NFL kwam op maandagavond met de Texans op bezoek bij de New Orleans Saints en de Broncos tegen de Raiders. Voor alle doorzetters werd het een avond om niet snel te vergeten. De thriller in New Orleans kreeg een episch slot. Daarnaast gaven de Raiders een passend antwoord op de bizarre ontwikkelingen van afgelopen week.

SAINTS WINNEN THRILLER VAN DE TEXANS NA KNOTSGEKKE LAATSTE MINUUT

Houston Texans @ New Orleans Saints  28 – 30

Een mooi affiche voor de eerste Monday Night Football. De Houston Texans eindigde het vorig seizoen met een 11-5 record, de Saints zelfs met 13-3. Dit seizoen zien we geen Jadeveon Clowney meer bij de Texans, maar wel Laremy Tunsil, overgekomen van de Dolphins.

In het eerste kwart in het Mercedes-Benz Superdome, bleek de offensive line van de Texans direct een probleem. De eerste twee drives eindigden met sacks van Deshaun Watson. De Saints leken op weg naar de eerste score, maar een zeldzame interception op een worp van de 40-jarige Drew Brees door Whitney Mercilus gaf de mannen uit Texas de bal terug. Een prachtige 50-yard catch van Will Fuller V bracht de Texans direct in Saints territory. De drive eindigde in een touchdown na een sterke run van Deshaun Watson zelf op fourth-and-one.

De normaal gesproken ijzersterke Saints offense kwam pas halverwege voor het eerst tot scoren met een field goal. Direct daarna was het de tandem Deshaun Watson – DeAndre Hopkins die voor de volgende Texans touchdown zorgde. Kicker Will Lutz van de Saints miste in de laatste seconden van de eerste helft nog een field goal waardoor de Texans met een verdiende 14-3 voorsprong de rust in gingen.

HOOFDROL HOPKINS

In de tweede helft schoten de Ain’ts uit de startblokken met sterke plays van Alvin Kamara en Latavius Murray. De hoofdrol in het derde kwart was echter weggelegd voor Texans wide receiver Hopkins. Nadat hij eerst zijn tweede touchdown had gevangen, liet hij daarna zien ook uitstekend op de judomat uit de voeten te kunnen. Na een interception van Marcus Williams werd deze door Hopkins middels een ippon tegen de grond gewerkt. Dit resulteerde in een 15-yard penalty voor Hopkins en de Texans. Bij het einde van het derde kwart stond het nog 21-17 voor de Texans.

PRACHTIG SLOT

Iedereen die tot het laatste minuten wakker was gebleven kreeg een ware thriller voorgeschoteld. Met twee minuten te gaan stond er een 24-21 voorsprong op het bord voor de New Orleans Saints, die ook nog eens de bal hadden. Na een fieldgoal kregen de Texans de bal terug met nog 50 seconden te gaan en 6 punten achterstand. Slechts 13 seconden later stonden de Texans weer gelijk na twee fantastische passes van Watson op Hopkins en Kenny Stills. Ka’imi Fairbairn wist echter niet het extra punt te verzilveren maar kreeg tot zijn grote opluchting een herkansing. Hij werd aan het einde van de play namelijk nipt aangetikt. In de herkansing was het wel raak en daarmee leek de overwinning voor de Texans binnen.

Drew Brees liet echter zien over stalen zenuwen te beschikken. Binnen 30 seconden bracht hij de Saints in field goal range. Will Lutz kreeg de kans van 58 yards om alsnog de overwinning binnen te halen. Hij maakte zijn misser uit de eerste helft goed, schoot soeverein raak en gaf daarmee deze wedstrijd een passend slot.

OAKLAND SLUIT AB-DRAMA AF MET SIMPELE WINST OP ZWAKKE BRONCOS

Denver Broncos @ Oakland Raiders 16 – 24

De confrontatie met de Broncos is de eerste wedstrijd van Jon Gruden en de Raiders na het Antonio Brown-debacle. Het team uit Oakland wilde graag een statement maken zonder AB. Dat lukte in een wedstrijd waarin ze voortdurend de bovenliggende partij waren.

VLIEGENDE START RAIDERS

De doorgaans luidruchtige Raiders fans zagen hun team uit de startblokken vliegen. Grote man in de eerste helft was Tyrell Williams (105 yards, 1 TD). De relatief onbekende wide receiver bleek maandagavond een uitstekend alternatief voor de vertrokken Antonio Brown. Een zwak Broncos team had niets in te brengen in de eerste helft waarin ze niet tot scoren kwamen: 14-0 Raiders.

DENVER WORDT TE LAAT WAKKER

Na een flink aantal field goals aan beiden kanten was het pas in de laatste minuten van het vierde kwart dat Emmanual Sanders Denver zijn eerste touchdown bezorgde. Spannend werd het echter nooit meer: de Raiders winnen hun eerste wedstrijd met 24-16. Opvallend was het solide optreden van quarterback Derek Carr (22/26, 259 yards, 1 TD). Antonio Brown zal voor heel eventjes vergeten zijn in Oakland. Dat komt voor een groot deel op het conto van rookie running back Josh Jacobs. Met 23 carries voor 85 yards en twee touchdowns had hij een groot aandeel in de winst.

Lees hier de previews van Football on Sunday!

(Coverfoto: Bill Feig/AP)