MNF Recap: Jets te sterk voor de Colts

Luck Colts

NY Jets’ defensie legt Andrew Lucks’ Colts op de pijnbank

Op deze wedstrijd stond voor de Indianapolis Colts aardig wat druk. Na een slechte verloren eerste wedstrijd, moest er thuis in Lucas Oil Stadium gewonnen gaan worden tegen de New York Jets om een 0-2 record te voorkomen.

New York Jets @ Indianapolis Colts 20-7

Waar in veel voorbeschouwingen werd gedacht dat Andrew Luck wel even op zou gaan staan tegen de Jets’ sterke defensie, bleek het tegendeel waar. De defensie van de Jets domineerde vier kwarten lang en ook in deze wedstrijd kreeg Luck geen enkele rust in de pocket om big plays te maken. Luck werd daarnaast wederom niet geholpen door de rest van zijn aanval.

In de eerste helft was de offense van de Colts niet om aan te zien, mede door een sterke verdedigende prestatie van de Jets. De aanval van de Colts had in de eerste helft slechts 107 total yards totaal, geen third down conversies en door onder andere een gemiste fieldgoal, nul punten op het scorebord.

De aanval van de Jets zag er daarentegen wel goed uit in de eerste helft. Na een interceptie van Darrelle Revis, wisten de Jets in het balbezit dat volgde, een touchdown te scoren. Ryan Fitzpatrick zag Eric Decker vrij staan in de endzone en wist hem te bereiken voor een 6-yard touchdownpass. Fitzpatrick wist de gehele wedstrijd makkelijk zijn receivers Brandon Marshall en Eric Decker te vinden (198 yards totaal). De Jets scoorde een fieldgoal in het eerste kwart, maar Nick Folk miste er een met het verstrijken van het tweede kwart.

Dat bracht de stand na dertig minuten spelen op 10-0 in het voordeel van de Jets.

Fitzpatrick Jets

Aan het begin van de tweede helft wist Andrew Luck een indrukwekkende aanvallende serie neer te zetten, die uiteindelijk geen punten opleverde. Frank Gore leek een touchdown binnen te gaan lopen, echter fumblede hij hem net voor de goalline, waardoor de Jets weer balbezit kregen en de Colts op nul punten bleven staan. De Colts defense hielp de offense door in het derde kwart geen punten toe te staan en zodoende Luck en consorten nog in de wedstrijd te houden.

Gore Colts Jets

Het duurde tot het begin van het vierde kwart voordat de Colts uiteindelijk tot scoren kwamen. Andrew Luck vond Donte Moncrief voor een touchdown. De Colts leken weer terug in de wedstrijd, want slechts drie punten achterstand. De Jets wisten meteen terug te slaan. Met nog iets meer dan zes minuten op de klok, wist Fitzpatrick zijn top receiver Brandon Marshall te bereiken voor een touchdown. Marshall speelde in de tweede helft niet tegen Colts top cornerback Vontae Davis en dat betaalde zich dus direct uit. Davis moest de strijd staken met een mogelijke hersenschudding.

In de aanvallende Colts serie die volgde, stond wederom de defensie van de Jets op. De defensive line van de ploeg uit New York, onder leiding van een uitstekend spelende Muhammad Wilkerson, wist Luck zo onder druk te zetten dat hij zijn derde interceptie gooide. Nick Folk wist dit balbezit in een fieldgoal om te zetten en zo de eindstand te bepalen.

Conclusie

De defensie van de Jets bleek gisteravond te veel voor Andrew Luck en zijn aanval. De Colts moeten zich zorgen gaan maken over de huidige vorm. Als ze niet snel weten op te staan, dan gaat dit een teleurstellend seizoen worden, voor de vooraf getipte Super Bowl winnaar. De Jets waren daarentegen wederom indrukwekkend. Als de aanval zo blijft presteren en de defensie dit niveau blijft vasthouden dan kan dit wel eens een heel mooi seizoen gaan worden voor ‘Gang Green’.