MLS Recap: spektakel in New England

De fans van New England Revolution worden dit seizoen niet wekelijks getrakteerd op een voetbalshow. Des te groter was de verbazing toen het tegen Chivas USA al na twintig minuten 3-0 stond voor de thuisploeg. In een knotsgekke eerste helft kwamen de bezoekers echter terug tot 3-2, waarna Miller Bolanos vlak na rust de 3-3 eindstand op het scorebord bracht.

Saër Scène was de grote man aan de zijde van New England. Zijn twee doelpunten, met tussendoor een eigen inzet van Rauwshan McKenzie, hielpen de Revs in een zetel. Het was Shalrie Joseph die Chivas bij de hand nam en met twee snelle tegentreffers het pad effende voor het behalen van een punt. Zodoende wist New England voor de negende keer op rij geen overwinning te behalen.

Philadelphia Union – Columbus Crew 1-2
Eddie Gaven bezorgde Columbus een mooie avond in Philadelphia. Zijn late treffer betekende winst voor de gasten, terwijl die op dat moment slechts met tien man speelden. Crew-verdediger Josh Williams zag de rode kaart zo’n twintig minuten voor tijd, nadat hij eerder in de wedstrijd goed was voor de gelijkmaker. Met die geslaagde doelpoging poetste hij het openingsdoelpunt van Carlos Valdes weg. Het gevallen wonderkind Freddy Adu speelde slechts dertien minuten mee bij de thuisploeg.

DC United – New York Red Bulls 2-2
De honderdste treffer in de MLS van Dwayne de Rosario leverde DC United geen drie punten op. Wilman Conde was in de slotfase goed voor de gelijkmakende 2-2. De Rosario maakte de 2-1 twintig minuten voor tijd, na schitterend voorbereidend werk van Nick DeLeon. DeLeon wist voor rust het net te vinden namens DC. Joel Lindpere was goed voor het andere doelpunt van New Yorkse makelij.

CCL: Los Angeles Galaxy – Puerto Rico Islanders 4-0
LA Galaxy kende geen enkele moeite met Puerto Rico in het duel dat werd afgewerkt in het kader van de Concacaf Champions League. Het werd 4-0 voor de Californische ploeg. Tommy Meyer zette LA al snel op voorsprong. Na rust wisten ook de jeugdige aanvallers Jose Villarreal en Jack McBean te scoren. Michael Stephens verzorgde het slotakkoord. LA-trainer Bruce Arena greep de wedstrijd vooral aan om zijn talenten een kans te geven. David Beckham begon op de bank, Robbie Keane was geschorst, Landon Donovan geblesseerd en Juninho, Josh Saunders, Omar Gonzalez en Todd Dunivant kregen een avondje vrijaf van Arena.

New England Revolution – Chivas USA, 3-3