MLS Recap: Salt Lake profiteert niet

Real Salt Lake heeft nagelaten om de strijd om de tweede plek in de westelijke divisie te beslissen. Een driepunter bij concurrent Seattle Sounders bleef uit. Met de eindstand van 0-0 was vooral de thuisploeg tevreden.

Dat had alles te maken met de onbeholpenheid van Seattle-verdediger Zach Scott. Al na een half uur spelen mocht hij inrukken na het zien van zijn tweede gele kaart. Zijn eerste prent was een nuttige; na tien minuten weerhield hij Fabian Espindola van het opzetten van een snelle tegenaanval. De wilde tackle op Javiar Morales (zie foto) paste niet in het rijtje ‘nuttige overtredingen’. Zodoende zadelde hij zijn trainer Sigi Schmid al snel op met een probleem.

Toch was dit geen teken voor de gastheren om het bijltje erbij neer te gooien. Seattle bleef gevaarlijk in de tegenstoot en Salt Lake leek het allemaal wel te geloven. Pas in de laatste tien minuten begonnen de bezoekers aan te zetten, maar Seattle-goalie Michael Gspurning gaf geen krimp.

Zodoende blijft het gat tussen nummer twee Salt Lake en nummer drie Seattle drie punten. Seattle heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed. Salt Lake ontvangt Vancouver in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen.