MLB volgend jaar naar Nederland

Door

Adam14Het lijkt definitief: de MLB komt naar Nederland. Dat is ongelooflijk mooi nieuws voor de liefhebbers van honkbal en Amerikaanse sporten in het algemeen. De Nederlandse honkbalbond geeft donderdagochtend een persconferentie in Amsterdam waarop het nieuws naar alle waarschijnlijkheid wordt bekendgemaakt. Het Parool meldt woensdag al dat ingewijden bevestigen dat de zogeheten Amsterdam Series definitief naar Nederland komen.

Het gaat om drie wedstrijden van MLB-teams in juni volgend jaar. De wedstrijden worden afgewerkt in een tijdelijk stadion aan de rand van Hoofddorp waar dertigduizend toeschouwers kunnen zitten. In september 2011 meldde SportAmerika al dat de MLB waarschijnlijk deze kant op zou komen, nadat de gemeentes Amsterdam/Haarlemmermeer op het hoofdkantoor van de Amerikaanse profhonkbalorganisatie een ruim twee uur durend gesprek met Paul Archey, vicepresident van de MLB.

In het bijzijn van ondermeer Robert Eenhoorn, voormalig speler van New York Yankees en nu technisch directeur van de Nederlandse honkbalbond, werd het bidbook aangeboden. MLB wil de wedstrijden in Nederland gebruiken om honkbal in Europa te promoten. De drie duels moeten in meer dan 200 landen worden uitgezonden voorzien van commentaar in 17 verschillende talen.

 

Ook leuk om te lezen