MLB Update: Ventura verlengt, Garza deal afgerond

Door

Kansas City Royals v Chicago White Sox

Robin Ventura blijft ook de komende seizoenen aan het roer bij de Chicago White Sox. Ventura en de White Sox bereikten afgelopen weekend een akkoord over een contractverlenging voor meerdere seizoenen.

Ventura kwam als speler zijn gehele carrière uit voor de White Sox en werd in 2011 verrassend gepresenteerd als nieuwe coach. In zijn eerste seizoen waren de White Sox meteen een positieve verrassing en eindigde ze tweede in de AL Central.

Vorig jaar was er echter weinig te genieten voor White-Sox fans. De club maakte één van de slechtste seizoenen ooit door en omdat Ventura niet zijn contract wilde verlengen dachten velen dat het aankomende seizoen weleens zijn laatste had kunnen zijn. Ondanks dit alles werd nu dan toch het contract opengebroken, over zijn twijfels van vorig jaar zei Ventura het volgende: “Ik wilde destijds niet verlengen omdat Rick (Rick Hahn, GM van de White Sox) in zijn eerste seizoen zat en dus een coach had die niet zelf had aangetrokken. Ik wilde ook hem de tijd geven om mij te evalueren zodat hij voor zichzelf kon bepalen of ik wel de juiste coach voor zijn team was.”

Short Hops

  • Afgelopen week werd al bekend gemaakt dat Matt Garza richting de Milwaukee Brewers trok. Vervolgens was het stil en leek het er even op dat er misschien helemaal geen sprake was van een akkoord. Gisteren maakten de Brewers dan toch echt bekend dat Matt Garza de nieuwste aanwinst is van de Brew Crew. In Milwaukee komt Garza een rotation versterken die verder bestaat uit Yovani Gallardo, Mike Lohse, Wily Peralta, Marco Estrada en Tyler Thornburg. (De laatste twee zullen naar alle waarschijnlijkheid om de vijfde plek in de rotatie strijden)
  • Michael Young weet nog niet of hij zijn honkbal carrière zal voortzetten. Mocht hij dit echter wel doen dan is de kans zeer groot dat dit voor de Los Angeles Dodgers zal zijn. De 37-jarige Young kwam vorig jaar uit voor de Phillies en Dodgers en kwam tot een slaggemiddelde van .279. Zijn verdedigende kwaliteiten zijn echter hard achteruit gegaan waardoor Young enkel nog geschikt lijkt als pinch-hitter. Gisteren maakte Young bekend dat hij nog geen keuze heeft gemaakt maar dat hij enkel zal doorspelen als de Dodgers hem een nieuwe aanbieding doen.
  • Carlos Zambrano werpt momenteel in de Winter League in Venezuela. De 32-jarige werper heeft echter niet zijn strijdlust verloren, zo zien we hier in een ietwat onduidelijk filmpje waarin Zambrano als eerste de dug-out komt uit gestormd om vervolgens een klap uit te delen. Some things never change:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen