MLB Update: Curt Schilling ernstig ziek

Door

Minnesota Twins v Boston Red SoxCurt Schilling maakte gisteren bekend dat hij ernstig ziek is. De voormalig toppitcher lijdt aan kanker, maar hij vertelde daarbij niet om welke vorm van deze verschrikkelijke ziekte het gaat.

“Ik heb altijd geloofd dat je moet genieten van de mooie dingen in het leven en dat je de uitdagingen die op je pad komen het hoofd moet bieden,” aldus Schilling in een statement. “Ik heb nu een nieuwe uitdaging voor mijn kiezen gekregen want het is vastgesteld dat ik lijd aan kanker.”

Dit is overigens niet de eerste serieuze aandoening van de voormalig pitcher van onder anderen de Philadelphia Phillies en de Boston Red Sox. In 2011 kreeg hij namelijk een hartaanval terwijl hij bij de marathon van New York City zijn vrouw aan het aanmoedigen was. Hij moest toen een operatie ondergaan waarbij een buisje in een van zijn slagaders werd geplaatst.

De 47-jarige Schilling speelde twintig jaar op het hoogste niveau en won in totaal 216 wedstrijden in de Majors, met een gemiddeld ERA van 3.46. In de postseason was de pitcher op zijn best, getuige zijn win/loss-record van 11-2 en een ERA van 2.33 in negentien starts. Hiermee won in drie World Series, in 2001 met de Arizona Diamondbacks en in 2004 en 2007 met de Boston Red Sox. Daarnaast werd hij zes keer tot het All-Star Team verkozen en eindigde hij drie keer als tweede in de Cy Young Award-verkiezing. Dit jaar liep hij voor de tweede keer toetreding tot de Hall of Fame mis aangezien hij slechts 29,2 procent van de stemmen kreeg.

Nieuw contract voor Freeman

Freddy Freeman zette dinsdag zijn handtekening onder een contractverlenging bij de Atlanta Braves. De 24-jarige eerste honkman kwam een achtjarig contract overeen met zijn club ter waarde van 135 miljoen dollar. Dit is een record voor de franchise en daarmee een aanzienlijke salarisverhoging voor Freeman, want tijdens het afgelopen seizoen verdiende hij ‘slechts’ 825.000 dollar.

“Ik voel me vereerd en nederig dat de club zo in mij gelooft en mij een dergelijk contract aanbiedt,” aldus Freeman. “Ik had het nooit verwacht dat ik op deze leeftijd al zo’n mooi contract zou kunnen tekenen.” De eerste honkman dankt zijn nieuwe verbintenis mede aan zijn uitstekende seizoen in 2013. Hierin kwam hij tot 23 homeruns, 89 runs en 109 RBI’s, gecombineerd met een slaggemiddelde van .319. Daarnaast stond hij ook defensief zijn mannetje.

Freeman was overigens niet de enige Brave die zich langer verbond aan de club, want even daarvoor kwam Jason Heyward ook een nieuwe verbintenis overeen. De eveneens 24-jarige outfielder verlengde zijn contract met twee jaar en gaat in deze periode 13,3 miljoen dollar verdienen.

Short hops

  • De Texas Rangers spelen komend seizoen niet meer in het Ballpark in Arlington. Van een verhuizing is echter geen sprake, want in verband met een nieuwe sponsor is de thuishaven van de Rangers omgedoopt tot Globe Life Park in Arlington.
  • Justin Turner verruilt New York City voor Los Angeles. De 29-jarige infielder die de afgelopen seizoenen voor de Mets uitkwam, tekende een Minor League-contract bij de Dodgers en zal daar met Chone Figgins, Dee Gordon en Brendan Harris moeten gaan uitmaken wie er tijdens het seizoen als reserve zal dienen voor de tweede honk-positie, achter rookie Alex Guerrero.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen