MLB top 50 free agents: 20-16

Door

 

Hoewel de competitie nu een maand is afgelopen, is er van alles aan de hand in de MLB. Ook bij de spelers is al het nodige gebeurd, maar het wachten is nog even op de arbitration beslissingen van de teams.

Om te kijken welke grote namen we nog meer tegenkomen op de free agent markt, maken we een lijst van de top 50 free agents.

Per post behandelen we vijf spelers en kijken we aan de hand van de geruchten en onze eigen gevoel waar we denken dat de spelers zullen eindigen.

Wil je de vorige afleveringen lezen, klik dan hier.

20. Heath Bell
Bell was lange tijd de setup man voor legendarische closer Trevor Hoffman. Sinds hij in 2009 het stokje overnam van zijn magistrale voorganger was hij zelf één van de meest succesvolle closers in de MLB. Hij pakte in drie seizoenen 132 saves (elk seizoen minstens veertig) en had over die drie seizoenen een ERA van 2.36. Hij is nu op zoek naar het eerste meerjarige contract uit zijn loopbaan en heeft aangegeven heel erg graag in San Diego te blijven. Ook de Padres zien hem graag blijven, maar konden hem slechts een tweejarig contract aanbieden. Zij zijn erg bang dat Bell ergens anders een beter contract kan verdienen. Zeker omdat ze weten dat er altijd veel interesse was voor een trade rond de trade deadlines in 2010 en 2011. Toch verwacht ik dat Bell terugkeert bij de Padres, omdat hij aangegeven heeft dat hij niets liever wil.

19. Javier Vazquez
Dit is de man die bij het grote publiek vooral bekend staat als de pitcher die tot twee keer toe faalde in New York. Toch heeft hij meer dan behoorlijke career stats. Hij heeft aangegeven na te zullen denken over stoppen. Hij heeft al een lange loopbaan achter de rug, kwam uit voor de Expos, Yankees, Diamondbacks, White Sox, Braves en Marlins. Voor die laatste ploeg kende hij een slechte opening van het seizoen, maar sinds half juni had hij een ERA van 1.92. Het laatste nieuws is dat er een 50% kans is dat hij doorgaat. Als hij blijft spelen, zie ik hem terugkeren bij de Marlins.

18. Roy Oswalt
Deze veteraan (foto boven) ging voor de Phillies dit seizoen 9-10. Een mager win-loss record voor een pitcher bij zo’n goed team, maar hij had hier en daar wel wat pech. Aan zijn ERA (3.69) zie je dat hij een degelijk seizoen had. De Rangers, Rockies, Nationals en Diamondbacks hebben al interesse in Oswalt getoond, die in een markt met dure starters wellicht een iets goedkopere optie is. Van Oswalt weten we dat hij een meerjarig contract wil en dat hij het liefst in de National League blijft. Ik zie in de Nationals een goede optie, maar verwacht dat hij bij de Diamondbacks gaat tekenen. De Phillies hebben genoeg talentvolle pitchers om het gat dat hij achterlaat op te vullen dus ik zie hem niet terugkeren in Philadelphia.

17. Francisco ‘K-Rod’ Rodriguez
Na Heath Bell de tweede closer in deze post. K-Rod kennen we allemaal vooral van zijn single season record in saves. In 2008 pakte hij 62 saves voor de Angels. Hij tekende later een dik contract bij de Mets, maar maakte zich daar – ondanks redelijke prestaties – onmogelijk met zijn gedrag. De Mets stuurden hem in een trade dit seizoen naar de Brewers, waar hij als setup man fungeerde. Er zijn nog bar weinig geruchten te vinden over K-Rod dus het wordt even puur speculeren. In Texas vertrekt waarschijnlijk C.J. Wilson. Dat opent een gat in de rotation dat wel eens opgevuld zou kunnen worden door Neftali Feliz. Op dat moment komt er een plek open voor een closer. Rodriguez zou dan wel eens een grote kanshebber kunnen zijn. Een andere optie is Miami, maar de Marlins zijn op dit moment vooral bezig met Ryan Madson.

16. Carlos Pena
Pena was ooit een speler met de potentie om superster te worden. De afgelopen jaren zag hij echter zijn slaggemiddelde steeds niet boven de .230 uit te komen en ook zijn power numbers zijn niet meer als voorheen. Toch zal hij nog de nodige aanbiedingen krijgen, want hij slaat toch nog altijd rond de 25 home runs en speelt redelijke defense op één. Zelf heeft Pena aangegeven dat hij graag zou blijven in Chicago, maar interesse komt vooralsnog vooral van de Indians, die weinig vertrouwen hebben in hun huidige opties op het eerste honk. Ik verwacht niet dat hij in Cleveland zal eindigen, omdat zij meer hebben aan een rechtshandige slagman op dit moment. Andere opties zijn de Brewers (als Fielder niet terugkeert), de Pirates, de Padres en toch de Cubs. Een pure gok: ik verwacht de Brewers.

Foto: bucklocalnews.com

Ook leuk om te lezen