Breaking: Mike Brown ontslagen door Lakers

Door

De Lakers moeten op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Na een dag vol geruchten hebben de Lakers de knoop doorgehakt en hoofdcoach Mike Brown op straat gezet. De Lakers hebben slechts één van hun vijf competitiewedstrijden gewonnen en wanneer de voorbereiding wordt meegeteld verloren de Lakers twaalf wedstrijden en wonnen er slechts één.

De frustratie van met name sterspeler Kobe Bryant was gisteren in en tegen Utah duidelijk zichtbaar. De superster had een lethargische houding gedurende de gehele eerste helft en nadat Bryant naar zijn zin te lang op de bank had gezeten poogde hij de wedstrijd in zijn eentje te winnen. De blikken die de hoofdcoach geregeld van zijn sterspeler ontving spraken boekdelen en het was duidelijk dat donkere wolken boven Los Angeles zich samenpakten.

In de loop van de dag staken steeds meer geruchten de kop op dat de positie van Brown wel degelijk aan het wankelen was binnen de Lakers organisatie ondanks bemoedigende woorden van Lakers vicepresident Jim Buss. Gisteren wist Buss namelijk nog te melden dat de positie van Brown niet ter discussie stond maar dat er wellicht naar het systeem gekeken moest worden. Alles was “cool” volgens Buss.
Brown mistte natuurlijk zijn nieuwe pointguard en tevens achtvoudig All-Star Steve Nash. Desondanks is een record van 1-4 onacceptabel wanneer er beschikt wordt over een roster van meer dan honderd miljoen dollar aan salarissen per jaar. Daarmee zijn de Lakers verreweg de duurste ploeg in de NBA en betalen zij alleen aan luxury tax al dertig miljoen dollar per jaar. Een belasting die betaald dient te worden waneer het salarisplafond wordt overschreden.

Brown heeft in Los Angeles geen herkenbare aanval neer kunnen zetten waarbij de sterke punten van Kobe Bryant, Dwight Howard, Pau Gasol en ook Steve Nash ten volle benut kunnen worden. De aanval van de lakers zag eruit als één van de meest ongeorganiseerde van de NBA. De verdediging waar Brown bekend om staat oogt niet bijster sterk maar het grootste probleem bij de Lakers is de bank. De productie van de bank van de Lakers staat de op een-na-laatste plaats in de NBA en met het seizoen inmiddels in volle gang zijn verbeteringen niet te zien.

Brown is de eerste coach in de NBA die dit seizoen het veld moet ruimen. De hoofdcoach was bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit Los Angeles. Vorig jaar werden de Lakers in de play-offs uitgeschakeld door de Oklahoma City Thunder. De plaats van Brown tegen de Golden State Warriors van vanavond zal waarschijnlijk ingenomen worden door Bernie Bickerstaff hoewel ook de naam van Chuck Person wordt genoemd.
Foto: Google Images

Ook leuk om te lezen